Direkt konuya giriş yapıyorum
Başlangıç olarak, bir sektörde niche blog kuracağım. Niche'den kastım günü kurtarmalık makale olmamakla beraber uzun yıllar sonra da aranacak ve insanların ihtiyaç duyacağı konuları (tamamen sektör dahilinde) şişirmeden tamamen özgün bir şekilde paylaşacağım.

Domain olarak, geçmişi olmayan ilk defa reglenecek ve yarı keyword bir domain düşünüyorum. Domain uzun ve cümle şeklinde olmayacak.

Host olarak, reseller kullanıyorum ve açıkçası hostlardaki classlara inanmadığım için bu reselleri kullanacağım. Hızlı ve stabil bir host.

Tema, niche sitelerde tercih edile temalardan ziyade görselliği az olan fakat haber sitelerinde olduğu gibi kategorilerin belirli alanlara yayıldığı bir tema düşünüyorum. ( Yabancı temaların hem temiz kodlanması hemde ( bizzat şahit oldum ) Google'ın istediği bazı şeyleri vermesi sebebiyle yabancı tema tercih edeceğim. )

Sektörü araştırdığımda rekabet edeceğim sitelerden sadece bir kaç tanesi blog. Diğerleri şirketler, kurumlar ve hesaplama araçları. Paylaşılan konular hep aynı bu yüzden özgünlük, düzenli çalışma ve Google'ın huyuna giderek siteyi bir yerlere taşıyabilirim.

Ön bilgiyi verdikten sonra çizdiğim yol haritasına gelecek olursak;

İlk 1 ay

15 gün düzenli şekilde( Saat bakımından ) 300-350 kelime özgün tamamen bilgi içeren makale girişi yapılacak.
15 günden sonra günde sabah ve akşam olmak üzere 2 adet 250-300 kelime makale girişi yapılacak. ( Rutin makale sayımız ve kelime sayımız bu olarak devam edecek )
20. günün sonunda Wordpress, Blogspot ve benzeri otoriter yerlere 10 gün boyunca düzenli olarak günde 1 adet özgünleştirilmiş makale girişi yapılacak. Bu süreçte makalelere herhangi bir şekilde link verilmeyecek. Blog isimleri de ana sitede paylaştığım makalelerin bulunduğu kategorileri hedef alacak. ( Bu konuya birazdan değineceğim. )

Bu şekilde 1 ayı tamamladığımızda ana sitemizde 45 adet tamamen özgün bilgi içerikli 250-350 kelime arası makale bulunacak. Site içi seo ayarları, gerekli eklentiler, resimlerde alt etiketi, makalelerde anahtar kelimenin bold yapımı, her yazıya maksimum 3 etiket ve hilesiz hurdasız bir ay ile sitemizi rutine bindireceğiz.
Bu arada link ağı için kurduğumuz paravanlardan önemli olanlarına(3 tanesi diyelim) özgünleştirme yöntemi ile makale eklerken diğerlerine( 6 diyelim ) biraz daha özensiz davranacağız.

2. Ayımıza Girdik

Siteye rutin makale eklemesi yaparken yine sitemizde yer alan diğer bir makale ile linkleme yapacağız. Her yazıda ve yazı içerisinde birden fazla olmayacak. Gireceğim sektör buna imkan veren, karşılaştırma yapmama olanak sağlayan bir sektör.

2 Ayımızda dikkat edeceğimiz en büyük husus link ağının en alt tabakasında yer alan 6 siteden diğer 3 siteye link çıkışı yapacağız. Ana siteye herhangi bir link çıkışı olmayacak.

Bu arada sosyal medya'da fazla takipçi çekmeyecek bir sektör olduğu için oralara zaman harcamaya gerek duymuyorum. Hitap ettiği kitleye oradan ulaşabileceğimi düşünmüyorum.

Bu ayın sonunda da ana sitemizde 45+60 adet 250-350 kelime arası makale bulunurken paravanlarımızı özellikle üst tabakayı biraz daha güçlendireceğiz.

Kırılma noktası 1

Yaptığım bu yöntem ile eğer işler yolunda giderse üst tabaka paravanlar biraz daha güçlenip ön saflara gelecektir. Ana sitemiz ise gizli silah olarak kalacağından sessiz sakin kendi halinde ilerleyecek. Paravanların güçlenmesi durumunda ana siteye yatırım yapma zamanı diyerek 3. ayımızda linklemeye başlayabilirim. Fakat işler ters giderse alt tabaka paravanları yeniden inşa etmeyi düşünüyorum.

3. Ay
Hoş geldin Adsense
Siteyi daha fazla Google gözüne sokmanın zamanı geldi. Bu arada siteye gücüm yettiğince reklam yapmayı düşünüyorum. ( Facebook ve Google reklamları. ) Ayrıca duruma göre siteye hesaplama araçları da entegre etmeyi düşünüyorum. Biraz daha portal havası katmayı ve kurumsal görünmesini istiyorum.

Bu süreçte sektörde eklenecek makale kalmayacağından ( 3. ay olmazsa 4. ay ) sektörle alakalı gündelik haber girmeyi planlıyorum.

Kategori konusuna birazdan geleceğim demiştim, geldim
Gireceğim sektörde kategori bol Genelden özele ve özelden detaya kadar her şey mevcut. Magazin sektöründen örnek veriyorum; magazin genel - sinema oyuncuları özel - xx filminin oyuncuları detay. Bu şekilde bir kategorilendirme olacak.

Belki doğru belki yanlış sonucunu gerçekten merak ettiğim bir site olacak. Sektöre ilk defa gireceğimden başarısızlığa uğrayıp sektörü bırakmak istemiyorum.

Son olarak,
Makalelerde resmi bir üslup kullanılacak
Görsel ağırlıklı bir site olmayacak
Seo diye nitelendirilen link alma işlemlerinin hepsi paravanlara yapılacak.
Kendi inandığım, başarıya ulaştığım ve genel olarak doğru bilinen seo yöntemleri uygulanacak.

Bu çizdiğim yolda bir sıkıntı var mı sizce ? veya eklemek istediğiniz şeyler var mı?
Okuduğunuz için teşekkürler, sunacağınız bilgiler için ise daha fazla teşekkürler