Merhaba, sosyal medyadan veya forumlardan ziyaretci gelmesinin Google için değeri yada önemi nedir sizce ? Sosyal Medya sadece sitenin tanıtılması ve marka site için mi kullanılır sizce ?
cevap için teşekkürler.
Sosyal medya ve froumlardan ziyaretçi gelmesi o ziyaretçi alan sayfanın otomatik backlinkini oluşturur ve o backlinkler sayesinde sıralamada yükselmesine yardımcı olur. Site tanıtım ve marka site için de kullanılır SEO için de.
1. Soru W3 validation hatalari sence ne kadar önemli ? Google i bile test ettigimde 30 un üzerinde hatasi var.
2. Soru herhangi bir ceza almis siteyi, 301 yönlendirme olayina girdin mi ? ve girdiysen tecrüben nasil oldu ?
1- Ben şahsen site düzgün açılıyorsa pek dikkat etmiyorum. Tabi dikkat edilmesi gerekli ama aman aman bir dikkat gerekli değil.
2- 301 olayına tamamen site olarak yapmadım fakat sayfalara 301 çekme işlemine girdim. Karşılaştığım şeyler;
- Yönlendirdiğim yeni sayfa bir süre sonra sıralamaya tekrar girdi ve tekrar ceza aldı
- Yönlendirdiğim yeni sayfa bir süre sonra sıralamaya tekrar girdi ama ceza almadı.
Kısacası google'ın 301 olayını tam olarak çözemediğini varsıyıyorum. Şansın varsa devam eder şansın yoksa devam etmez.