Alıntı
Ziyaretçilerin ilgili sitede aradıklarını bulmaları, siteyi kolay bir şekilde kullanabilmeleri, yavaşlık nedeni ile sıkılmamaları, talep ettikleri ürünleri uygun fiyata bulmaları, güvenli ödeme yöntemleri ile karşılaşmaları ve kötü niyetli yönlendirmelerle karşılaşmamaları gibi faktörler sitelerin başarılarını belirlemektedir.

SEO ölüyor mu sorusunun yanıtı da sanırım yukarıdaki satırlarda gizli. Artık kullanıcı ve/veya ziyaretçi deneyimi çok fazla önem kazanmış durumda. İnsanların beklentilerini algılayabilen ve bu yönde adımlar atabilen siteler ayakta kalacaktır. Gündemin ve trendlerin sürekli takip edilmesi ve gereken yerlere gereken miktarda yatırım yapılması gereklidir.
Faydalı bir makale olmuş teşekkürler. Benim için özellikle Alıntı yaptığım yer gerçekten önemli. Seo ölüyor mü Evet, Seoyu sadece iki backlink iki tanıtım yazısı ve 400 kelime bir makale ile ibaret bilenler için seo gerçekten ölüyor. Kullanıcı kekleme, Kullanıcı aldatma, kalitesiz içerik ve sadece para kazanmak için açılan site devri bitti. Sizinde makalenizde dediğiniz gibi Artık kullanıcı ve/veya ziyaretçi deneyimi çok fazla önem kazanmış durumda ve İnsanların beklentilerini algılayabilen ve bu yönde adımlar atabilen siteler ayakta kalacaktır. SEO'yu backlink tanıtım yazısı gibi bir kaç şeyden ibaret görmemek gerekiyor. Sosyal medya, Pazarlama, Reklam, İçerik, Rakip analizi, Gündem Takibi, Kullanıcı Beklentileri ve daha bir çok detay Seo dalları içerisinde bulunmaktadır. Devir Yatırımcı ve gerçekten kullanıcıların beklentilerini karşılayabilecek kurumsal düzeyde hizmet ve kaliteli içerik sunan sitelerin devri artık. Aslında geç bile kalındı. Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir yanlış anlaşılmasın nacizane fikirlerimi belirttim. Saygılarımla.