Söylediğiniz verilere bakarak söylüyorum, sitenin ederi ortalama 80 - 100 bin arası eder, ama siz pek hevesliymiş gibi durmayın derim zira satmasanız bile biraz daha uğraşarak ciroyu katlayabilirsiniz gibi görünüyor.
Normalde bende satma taraftarı değilim. Kendi alemimde maddi olmayan bazı fikir değişiklikleri oldu. Yani satmayı düşünme nedenim özel. Konudaki değerlendirmeler neticesinde bir kanaate varmayı planlıyorum. Hocam değerlendirme için için teşekkür ederim.
Firma sitenize 2.kez teklif sunuyor ise ( talip oluyorsa ) mutlaka ışığı görüyordur. Şu anda 10-20bin ciro ve 2000+ net kardan bahsediyorsunuz. Ayrıca ürün çeşidi artırıldığında kazancın artacağını da belirtmişsiniz. Muhtemelen alan firma 1-2 ay içerisinde aylık ciroyu 90-100bin civarına çıkarak. Haliyle net kâr 15bin+ olacaktır. Artan ziyaretçi , yükselen sıralamalar ve birazda ekstra reklam ile büyük bir ihtimal ile 6 ay gibi bir süre içerisinde site verilen parayı amorti edecektir (en kötü ihtimal) Bu yüzden sanırım aklınızda minimum fiyat olarak 100bini bulundurmalısınız. 140-150 dediğiniz takdirde firmanız pazarlığı sonunda minumum fiyat üzeri bir anlaşmaya varacağınızı tahmin ediyorum. Eğer firma gerçekten sitenizin potansiyelini biliyor ve bu işe yatırım yapmayı düşünüyor ise bu parayı gözden çıkaracaktır.
Tabi birde şöyle bir durum var ki siz firmaya xxxbin dediğiniz zaman firma ben bu paraya sıfırdan bir site kurar en kral seosunu yaptırır ve xxbin de reklam için harcarsam daha ucuza halledebilirim diyebilir. Sanırım firmanın durumu ve web işlerinden ne kadar anladığı ve sitenizin isim kalitesi bilinirliği en önemli faktörler.
Evet sitenin güzel potansiyeli var. Eğer ürün sayısı arttırılırsa kâr marjıda orantılı olarak artar kanaatindeyim. Değerlendirme için teşekkür ederim.
Kanaatimce 60-70k dan aşağıda olmaz değeri hocam
Değerlendirme için teşekkür ederim.
Bence satmayı tamamen kafanızdan çıkarın, gerçekten ucu bucağı olmayan bir pazarda kaliteli bir yer edinmişiniz. Bu yüzden biraz fedakarlıkta bulunup ürün çeşitliliğini artırmayı veya ürün sayısını artırmayı deneyin, böyle bir düzeni bir daha tutturamayabilirsiniz
E-ticaret gerçekten zor. Ciddi emek ve zaman istiyor. Satmayı düşünme sebebim maddi değil. Özel bir nedenden dolayı satmayı düşünüyorum. Değerlendirme için teşekkür ederim.
Kişisel görüşüm; altın yumurtlayan tavuğu satmamanız yönünde.Sonuçta dediğiniz gibi markalaşmış isme sahip ise güzel bir ekip kurup daha üst seviyelere çıkartabilrsiniz.
Fiyat biçmemi isterseniz 100bin TL diye aklımdan geçirdim. Umarım hakkınızda en hayırlısı olanı yaparsınız
Haklısınız ekip kurulsa çok güzel yerlere gelebileceği düşüncesindeyim. Fakat satmayı düşünme nedenim maddi değil özel bir neden. Değerlendirme için teşekkür ederim.