Simdi dürüst olmak gerekirse bu sinav sizin trafige cikip cikamayacaginizi belirleyen son durak. Bu sebep ile ben 3 cm ile kaldiysaniz bile ( sizin icin üzüldüm ama bunu bir kenara birakalim ) bunu dogru buluyorum. Nüfusun kalabalik oldugu yerlerde o 3 cm'ler birleserek park alanlarini mahvediyor.
Ben Türkiyede aldigim ehliyeti sonradan Alman ehliyetine cevirdim ve birakin 3santimetreyi kesik olmayan düz cizgiye lastigi degdirdiginizi farkederlerse cek saga tamamdir deyip sinavi iptal ediyorlar.

Sistemin katiligindan yakinanlar yarin bir gün trafikte, diger dogru düzgün araba sürmeyi bilmeyenlerden yakinmaya baslayacaklar. Bu kati sinavlar da eski; "aman ne olacak araba sürmeyi trafikte ögreniriz" mentalitesini bitirir umarim.
Maalesef bu eksiden 100 metre git dur park et tamamdir buyur ehliyetin veya kirmizida gectin görmemissindir dikkat et bir dahaki sefer buyur ehliyetin mentalitesi onlarca can almistir.
Araba, her ne kadar sizi A'dan B'ye götürecek olan araci(arac) dahi olsa dikkatli kullanilmadiginda A'dan B'ye gitmek üzere olan baska birisini B yerine camiye musalla tasina götürüyor.

Yukarida belirttigim sebeplerden dolayi ben bu yeni denilen kati sistemin destekcisiyim.