Size ve eve çıkmayı düşünen arkadaşlara yeterli bilgiyi Elazığlı hocam vermiş zaten
Benim bu 4. yılım. 4 sene boyunca yaklaşık 10-12 farklı ile beraber aynı evde yaşadım ( her sene 1 kişi çıkar 1 kişi girerdi gibi düşünün).
1 - Anlaşacaksanız çıkın. Bekar evi rahat değil.
Sigaranı içersin, alkolunu alırsın ota kubara vurursun eyvallah ama gece olup o yatağa girdiğinde işler karışır. Yarın kahvaltı, uyanma, masraf, giderler vs vs. ( Temizliği zaten bir süre sonra unutacaksınız)
2 - Para varsa çıkın.
Ailem 1.250 lira ile geçinebilirken, hatta 4 kişilik bir aile asgari ücretle geçinebilirken ben 1.500 lira ile geçinemiyordum. 3 bin ver doydum demem

Sebeb? Hiç yemeyeceğiniz yemekleri canınız çekiyor en basiti. Kola, soda, sigara, abur cubur, masraf, ekmek, yol parası, kafe, çay, yağ, tuz, şeker vs vs. Bunlar ne kadar pahalı şeylermiş o zaman daha iyi farkediyorsunuz.
3 - Aile evinde rahatsanız / yurtta rahatsanız sırf daha rahat olsun diye eve çıkmayın.
Hiç bir albenisi yok. Bir kere düzenli biri olsanız da o düzen bozulacak. Mutfak zaten Allaha emanet

Kendi odanıza bile gücünüz yetmeyecek.
4 - Kafanız hiç rahat olmayacak
Ay sonu nasıl gelecek sorusu var ya o soru çekilmiyor işte. Ailemin yanındayken ayda 300 lira beni kral gibi yaşatıyor. 350 derse zenginim ( Ciddi söylüyorum, yatırım falan yapasım geliyordu ) Amaaa baba ne zaman ki cebime 1.500 koyup bekar evine gönderdi, işte o zaman o para ne kadar çabuk bitiyormuş öğrenirsiniz
Ufak bir hesap;
Günlük giderim : 2 paket sigara - Yol parasıx2 - Çay - Soda
Toplam ücret : 18 Lira diyelim 20. Ayda 600 yapar. ( Bu x olsun )
Ev işin içine girince:
Ay başını yazıyorum : Kira - Mutfak - Fatura - X
Toplam ücret : 450 + 200 + 400 = 1050 / 3 + 600
Bak yapılan hesap taş çatlasın 1000 lira tutuyor. Ama 1500 ile geçinemiyosun

O yüzdendir ki masraflarını 2 ile çarp
Kardeşim ise ailemle kalıyor ve aylık gideri sadece 300 lira. Tüm hobileri gezmesi tozması birası sigarası içinde.
Eğer kendinize gerçekten güveniyorsanız ve zor durumdaysanız çıkın. Zor durumda değilseniz heyecan arıyorsanız oraya vereceğiniz parayı evinize yatırın
Benim, ailemle yaptığım anlaşmaya göre kendi odam ( balkonlu ), odamda emektar televizyonum, masaüstü ve laptopum + 2 monitörüm, duvarları istediğim gibi boyama hakkım var

Askere gidene kadar kralım yani