Yeni sistem benim bildiğim 2016'da geliyor. Sistem şuan değişmedi. Kıl bir hocaya denk geldiyseniz yapabiliyorlar.
Sistem geçen sene değişti. Bende ayın 16sında girmiştim. İyi sürmek kadar hocalarda çok önemli. Ben 2 stopla geçtim sertifikanın çıkmasını bekliyorum. Sen paralel parkta hata yaptın sanırım. Orada müfettiş varsa arabadaki hocalar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar maalesef bırakıyorlar. Öyle yada böyle sistem çok saçma. Daha 3-5 kere araba sürmüş acemi adamdan 10 yıllık sürücülerin %80-90ının tam olarak beceremediği şeyleri istiyorlar. Yanlış park yapıncada dur çıkıp tekrar gireyim deme şansın yok. Sanki ehliyeti olan tek seferde park yapamazsa ölüyor
Eskisi gibi ehliyeti bakkaldan alma dönemi bitti ama düzelticez derken biraz fazla abarttılar. Sokağa çık bak hangi sürücü o parkları yapabiliyor. 10 yıllık minibüs şoförü sınavdan kalıyor.

Ben sınavdan birazda şansla geçtim ve ehliyetide çok istiyordum hiçbir dersi vs. kaçırmadım ama bende çok iyi biliyorum ki gerçek hayatta arabayı altıma alınca o sınavdakilerin çoğunu yapmıycam. Ne yani her park yaptığımda kaldırımla araç arasındaki santimimi ölçücem. Yokuş kalkışı kaydırmadan yapman gerekiyor ki sorunsuz yaptım ama araçlardaki yokuş kalkış desteği daciada bile var be kardeşim. Sen gerçek hayatta geçiş hakkına bakıpta araç sürersen o kavşağa 3 saatte giremezsin İstanbul trafiğinde. Bisiklet bile yol vermez sana

Umarım sonraki sınavda geçersin. Özellikle müfettiş olan kısımda hata yaptığında maalesef sınavın yanıyor. Gerisi hocaların insafına kalmış.