fatihkarakas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende sektördeyim, zira IPTV YAYIN LİSANS VE İZİN YÖNETMELİĞİ 22.06.2011 tarihinde RTÜK tarafından artık yönetmelikten kaldırıldığını Resmi Gazete de ilan etmiştir arkadaşlar.. http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20110622-2.htm

Zaten yönetmelik sadece 1 yıl kaldı.. resmi gazete linki

Söz konusu Yönetmelik.. zaten TTNET'in projesi olan TİVİBU için çıkarılmıştır. Yani ağaya özel bir yönetmelik çıkmıştır..

Şuanda yasal bir boşluk vardır. Ama ben boşluk tabirinden korkuyorum çünkü burası Türkiye Cumhuriyeti başınıza her an herşey gelebilir..

Konu sahibinin anlattığı projedeki alt-yapı önemlidir. Ama rakamlar oldukça şişkindir. Alt yapıyı yani Head-end'i Türkiye şartlarında Bir defaya mahsus 10-15 bin TL'ye toplayabilirsiniz. Daha fazla detay'a gerek yok..

Amacım konuyu baltalamak değil, forum kanalıyla ilan edilen proje hakkında bir üye olarak kanaatlerimi aktarmak.. Sonuç olarak zikredilen fiyatı böyle bir proje için çok riskli..
20 bin TL ye bu altyapıyı kurabiliyorsan şu anda geçerim ödemeni. Çok basit 2 tane sunucu aldığında 14 Bin TL ediyor. Transcode edilen kanal sayısı 40 + HD seçeneği 80. Yani hocam ben şişirmiyorum olan veri ile konuşuyorum. Sen bana transcode işlemini nasıl yapacağını söylemen yeterli bu maliyeti düşürmek için. O zaman haklısın eyvallah derim. Aksi halde gelip buraya bu şekilde yorum yapmanın hiçbir anlamı bulunmuyor.

Açıkçası her yorumu kabul ederim, ama gelip burda bu projeye bu para riskli dersen o yorumu kabul etmem. Bunu daha ucuza hallederim şişirilmiş gibi ifadeler yakışık almıyor.