Arkadaşlar merhaba, bizim sorunumuz biraz garip, YouTube olaylarından pek anlamadığım için hemen anlatmaya başlıyorum.
Rap müzik ile uğraşan bir dostum var. Sahne adı Hidra. Bir de feshedilen YouTube hesabımız var. Hidra geçtiğimiz sene sonuna doğru Holigan isimli bir albüm çıkardı. Albüm satışa sunulduğundan hiçbir şarkı YouTube kanalımıza yüklenmedi, sadece snippet (tanıtım videosu) yüklendi. Albümdeki her şarkından maksimum 20-30 saniye olmak üzere tanıtım bölümleri bulunuyordu. Bunun haricinde "Holigan" adı ile herhangi bir video yüklemedik.
holigan.com.tr adresine sahip spor haber sitesi kanalımız için telif hakkı başvurusunda bulunmuş ve YouTube hesabı feshetmiş. Ne kadar uğraştıysak açtıramadık, hatta artık e-postalarımıza cevap vermiyorlar. Telif hakkı başvurusunu yapan firma spor haberleri yapan bir web sitesi. Telif hakkı başvurusu yaptıkları video "holigan" adlı albümün tanıtım videosu. Yani bu durumda herhangi birinin gentleman.com.tr adlı bir spor sitesi açıp PSY'ın Gentleman videosunu kaldırabilmesi gerekir.
Bu konuda ne yapabileceğimizi bilemedik açıkçası, bilen veya başına gelen arkadaşlar mutlaka vardır diye yazayım dedim. Kanalda 3 milyon dinlenmeye sahip video olmakla beraber diğer tüm videoların ortalama dinlenme sayısı 700 bin civarındaydı. Buradan anlayacağınız kadarı ile bu kanal bizim için bir hayli önem taşıyor.
Yardım olabilecek herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.