Bir arkadaşımızın ofisini böldük. Gerekli ofis ortamı sağlandı. Adres oalrak burayı gösterip vergi kaydına başvuralım dedim bu seferde aynı adreste birbirinden alakasız meslek grupları olamaz gibi bir şey dendi. Bir çok örneğini gösterdik. Müdüre danışmamız lazım dendi pazartesi yine maliyedeyiz.
Arkadaş eskiden vergiye tabi tutmak için can atarlardı. Alnımızında damarı çatladı konu hakkında bilgisi olan SMMM vs mevcutsa yardımcı olabilir mi. Aynı adreste iki iş yeri neden olmasın .
Merhaba;
Bu konuda önemli nokta adres olarak gösterdiğin yerde açılış esnasında belirttiğin işi yapıp yapamayacak olmadır. Ama bu konu çok dikkate alınmaz. Sanal ofis kullanımlarında tek bir adreste onlarca işyeri açılışı yapılabiliyor. Sadece masa göstererek. Bu konuda muhasebecin ile tekrar görüş. Eğer sorunu çözmezsen özelden mesaj atarsın İstanbul'daysa ben hallederim.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:50:48 -->-> Daha önceki mesaj 16:41:43 --
Benim De Sormak İstediğim Şu Bende Başvuru Yaptım Tesadüf Olarak Tam Merkezde Çok Uyguna Bir Ofis Buldum Kiraladım Muhasebecimizle Görüştük Büyük Defter Tutmamız Gerekiyor Diyor Ofisin Tam Merkezi Yerde Olmasından Kaynaklı ve Web İşi Olduğu İçin (Bilgisayar Sektörü Olduğundan) Öyle Bişey Var Mı Gerçekten? Bu İşi Yapıp da Basit Usül Çalışan Yok Mu?
Merhaba;
Merkeze yakın olduğu için şirket olma konusu güzelmiş

böyle bir durum yok. İstediğin açılış türünü seçebilirsin. Ama mali müşavirin sana şirket olmanı tavsiye ediyorsa bunun gerçekçi bir nedeni olmalı. Bu konuyu tekrar bir sor. Yapacağın iş e ticaret tarzı bir işse benimde tavsiyem şirket olmandan yanadır. Bunun müşteriye güven verme, ileride yaşanacak bir aksilikte kişisel olarak sorun yaşamanı engellemesi gibi nedenleri var. Sadece yapacağın iş web tasarımsa yani mal alış satmayacak büyük paralarla uğraşmayacaksan şahıs işletmesi de açabilirsin.
Genel bir tavsiye vereyim belki ilerde lazım olur. Siz eğer bankacılık, sigortacılık gibi özellikli işler yapmayacaksanız istediğiniz şekilde açılış yapabilirsiniz. Gerçek Kişi, LTD. ŞTİ ya da A.Ş. ama bu seçenekler yapılacak işin türüne göre ya da yapacak kişinin niteliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu konuda mali müşavirinizi dinleyin. Ama mantıklı açıklamalar yapmasını isteyin.