UMUT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
devlet hastanesindemi yoksa özel polikinliktemi oluyor fiyatı nedir
Devlet hastanesine hiç gitmedim diş için bilmiyorum tam. Ben özel bir hastaneye gittim. Benim gittiğim diğer özel hastanelere göre biraz daha pahalı. Normalde diş taşı temizliği 60 lira iken burada 90 lira. Küretaj yani derin diş taşı temizliğinin fiyatı 300 lira. Hastanesine göre değişebilir.

MoonLive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diş taşı temizligi 100-150 özelde.Devlette ücretsiz tabi 1 ayda anca olur

Simdi mesajdan sordum buradan cevapla arkadaslar okusun.Belirtisi ne iltihap vs hastalıgın ? birbirini çarpma olayı nedir ön 2 dişinmi ?

Dişler arasında açılma, ağzınızı kapattığınızda dişlerin birbiri üstüne tam oturmaması, diş etlerinde kanama, ağız içinde kötü koku ve acı bir tat, dişlerin birbirine çarpması, diş uzaması ve diş eti çekilmesi diş taşının belirtileri.

Edit: En önemli belirtisi diş üzerideki sararma ve lekeler. Bazı kişilerde tırnağı dişe sürtünce kireç gibi toz çıkması. Ama bazen de diş üzerinde fazla lekeler oluşmuyor. Fakat aralarda saydamsı lekeler oluşuyor. Bu durumda en iyi teşhisi diş hekimi koyacaktır.

Onu da yazmayı unuttum. Eğer diş araları açılıyor ve dişler sıkışıyorsa 20 lik dişler de öndekileri itebilir. Mutlaka diş röntgeni çektirin.

Ertan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benimde bazen dişler birbirine çarpıyor. bide az da olsa aralarında açıklık var hafiften alt taraftakilerin. sebebi bu mu acaba. gidicem bi ara bende ama fırsat bulamıyorum bi türlü..
Büyük ihtimalle diş taşı oluşumudur. Genelde ön dişlerin arası açılıyor ve birbirine çarpıyor. Diş taşı varsa bence mutlaka küretaj yaptırın en iyisi bu. Normal temizlikte diş eti altına girmediği için orada ki diş taşı ve iltihabı çıkmıyor. Daha kısa sürede tekrarlıyor taş oluşumu.

Birde mutlaka temizlikten sonra diş duşu satın alın. Diş ipi ve diş fırçası hikaye bence. Dün epey araştırdım gerçekten çok etkiliymiş. Fiyatı 200 falan ama sağlıktan olmaktan iyi.

Unutmadan dün gece fazla bir ağrım sızım olmadı. Yani ağrı kesici almaya gerek duymadım. Pipetle muzlu süt ve bir bardak da hazır çorba içtim. Yatana kadar da yaklaşık 6-7 saat sürekli tükürükle ağzımdan kan geldi. Sabah kalkınca artık dişlerim birbirinin üstüne daha rahat basıyordu. Ilık bir çayla ağzımın sağ tarafında sabah kahvaltısında yedim fakat biraz ön dişlerin dibinde hassasiyet var. Ama bir kaç güne geçiyor.

Başka sorusu olan arkadaşlar yine buradan sorabilir.

XOOM 2 ME cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi