Suriye parası bile savaş olduğu halde öyle çok bir gerileme yaşamadı, döviz arttı diye bir ülke batmaz arkadaşlar. Kriz yaşarsın kötü günler geçirirsin önlem alınmazsa bu durum kötüleşir ama batmak bu kadar kolay mı. Batan bir ülkede hala tüketim devam etmez, batan bir ülke açlıktan kıvranır. Aç kalan var mı merak ediyorum bu forumda? Kötü durumdayız demek başka batıyoruz diyerek felaket tellallığı yapmak başka bu vatan hainliğidir, yediğini inkar etmektir. Dolar birkaç günde 2 katına çıkmıştı bu ülkede ama o zaman bile batmadık. Doların artması normal bir şey, düşerse şaşırın asıl. Ama artması engellenemez ise dalgalanmanın önüne geçilemez ise korkulacak bir şeydir. Doların artması Amerikanın bile işine gelmez bir noktaya kadar artmasını sağlarlar istedikleri yere kadar ama orada durur, örneğin dolar 5 tl 10 tl olsa kimse bir şey alamaz bu Amerikanın işine gelmez. Dolar artıyor diyerek birde dolara yatırım yapın diyenler vatan hainidir kimse zaten ne zaman artıp düşeceğini bilemez ama halkı yönlendirerek gerçekten doların artması sağlanabilir zaten amaçta bu. Senin vatandaş olarak görevin dövize yatırım yapmamak. Madem döviz bu kadar yüksek neden marka çılgınlığı hiç eksilmiyor. Birde üstüne bankalara dayıyoruz sırtımızı. Hani madem batıyoruz neden ayağımızı yorganımıza göre uzatmıyoruz? Alıştık çünkü alışveriş yapmaya sürekli yeni bir şeyler almaya. Devamlı tüketirsen zaten batarsın batma noktasına gelirsin. Sen vatandaş olarak görevini yapıyor musun ona bakacaksın gerekirse almayacak kullanmayacaksın. Adam araba alıyor bıkıyor satıp yenisini daha üst modelini alıyor sanki cep telefonu değiştiriyor. Buna batma denmez ama ektiğini biçme denir. Ne hikmetse üç günün birisi döviz üstünden konular açılıyor hayırdır borsanın nabzını mı tutuyorsunuz forumda? Bu şekilde kimsenin ülkesine faydası olmaz. Vatandaş batıyoruz derse buna gülerim gerçekten. Amerika da sert bir kriz yaşanmıştı ama ne hikmetse para birimi bütün dünyada yine değer kazanmıştı hani bana bunun açıklamasını yapsanıza. Adamlar dünyayı yönetiyor gerek İngiltere gerek Amerika. Batıyoruz diye kendi kendimize ağlamak yerine bu durumdan istifade ederek gözlemleme yapmamız gerekiyor. Kendimizi ülkece çeki düzen vermemiz gerekiyor. Bu gemide hepimiz varız arkadaşlar gemi batarsa bizlerde içinde boğuluruz. Diğer bir konuda adam 3.70 ten sterlin almıştım diyerek seviniyordu! Madem batıyoruz dövizden kar edenler neden seviniyor! Kendimizi bu çelişkiden kurtarmadığımız sürece ektiğimizi biçmeye devam ederiz.

Biraz eski bir kaynak ama güzel tespitler yapılmış
http://www.milliyet.com.tr/-buyuyor-...90/default.htm