Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın ama bende matematik - bilgisayar bölümü okuyorum 3. sınıftayım. Bilgisayar müh, yazılım müh arkadaşlarım var. bizim bölümle birlikte bu 3 bölümde toplasanız okuldan 10 kişi çıkar.
Şundan emin olun bu bölümde okuyan arkadaşların çok büyük bir çoğunluğunun piyasadan haberi yok, Algoritma bilgileri 0, herhangi bir projeyi anlatın bu proje hakkında hiçbir yorum yapamazlar herhangi bi + katamazlar. Okullarda veya herhangi yerdeki 1 saatlik bilgisayar seminerlerine katılıp birşeyler öğrendiğini düşünüyorlar. Yani bu konuda yazacak çok şey var benim şahsi gözlemlerim bunlar (hiçbir şekilde bi üniversite mezunu teknik lise mezunundan Bilgisayar sektöründe önde değildir (yeni mezun)) durum bu kadar vahim.
Bunun asıl nedenide adına, parasına aldanıp bu bölümü yazanlardır diye düşünüyorum. Belki sizlere ters gelebilir ama şahsi fikrim bilgisayar zekasına sahip insanların büyük çoğunluğu bilgisayar mühendisliği bölümlerine gidecek puanı yapamadığı için bu bölümlere haketmeyenler gidiyor. Bi araştırma yapılsa bu teorimin gerçeklik oranının yüksek olduğuna inanıyorum.
Son olarak bilgisayarcı olunmaz doğulur diyelim. Öyle birşeydir bu sektör 10 lu yaşlarda sabahtan akşama kadar oyun oynamakla başlar belki, o yaşlarda belkide oyun hesaplarını satarak ilk ticaretini yapmayla başlar, bozulan bilgisayarın içini açıp herşeyini karıştırmakla başlar bilgisayar aşktır sonradan görme bilgisayarcı olunmaz.
Lütfen kimse üstüne alınmasın ben genel bi problemden bahsetmek istedim burada üniversitelerde yeterli eğitim verilmiyor, ve bilgisayarcılar gerçekten seçilmiş kişiler doğuştan gelen birşey herkez tercih etmemeli.
Son olarak sorunun cevabınıda ekleyeyim: Bence kişi neye inanırsa para, başarı oradadır. İnandığın şeyi kafanda modelleyebiliyorsan üstüne gitmelisin başarı kaçınılmaz olur.
Yazdıklarınıza katılmamak elde değil bende bilgisayar bölümü öğrencisi olarak pekte farklı çıkarımlarda bulunamam açıkçası.Daha önceden bir kaç konuda bu durumla ilgili birşeyler yazmıştım.Benimde açıklamam sizinkinden pek farklı değil(
https://www.r10.net/universite/139580...ilmiyorum.html)