abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Normaldir adamlar dünyaya yön veriyorlar. İnternetin yaygınlaşması ile tüketim çılgınlığı başladı bunun da büyük bir rolü olduğunu düşünüyorum. Tek başına cep telefonlarının bile küçümsenmeyecek bir etkisi olmuştur. Yaşanan krizleri söylemeye gerek duymuyorum.
Hocam kendini kandırmayı bırak allah aşkına. İnternet ve tüketim çılgınlığı sadece Türkiye'de oluyormuş gibi söylüyorsun. Yapma gözünü seveyim biraz bi etrafına bak, tüketim çılgınlığı 3-4 yıl önce vardı şimdi insanlar yiyecek yemek zor götürüyorlar. her yeni çıkan telefon yok satıyor diyorlar, hiç de satmıyor artık, Apple satışlarına bakın son 2 yılda Türkiye'deki düşüşü görün, parası olan bile artık korkuyor para harcamaya.(Parası olan derken normal bütçeli insanlardan bahsediyorum)

Kötü durumdayız kabul edin bunu artık. Herkes değil sadece biz kötü durumdayız, bizim ülkemiz kötü durumda..

Ek olarak ben bunu o yapmış bu yapmış şu yapmış demiyorum. Bunu biz yaptık, bizim vatandaşımız yaptı. Çalışmaktan korkan, beleş para arayan insanımız yaptı. Avrupalı bizden daha az çalışır ama daha verimli çalışır. Bizim çalışma saatlerimiz 12 saattir ama çalıştığımız süre 4 saati geçmez. Avrupalı 6 saat çalışma saati koyar 6 saat çalışır.