Konu şikayet kategorisine açılmadığı için yorum yazmamda bir sıkıntı olacağını düşünmediğim için bu yorumu yazıyorum.
Kimse kusura bakmasın ama bizim bu Türk şirketleri belli ki bu işi beceremiyor. Kaç yıldır internet sektöründeyim Türk şirketleri ile ilgili o kadar çok böyle şikayet konuları gördüm ki... Kimisi ödeme yapmayıp komple ortadan kayboluyor, kimisi de yayıncı ağını kaybetmeyim diye bu tarz webmaster forumlarında konu açılınca ödeme yapıyor.
Şimdi ben bu reklam şirketiyle çalışsaydım, foruma da üye olmasaydım, bin lira da alacağım olsaydı ödememi alamayacak mıydım yani ? Eminim ki foruma üye olmadığı için ödeme alamayan bir çok kişi vardır. Buradaki amaç yayıncıların haklarını vermek değil, forumdaki üyeliği kaybetmemek ve yayıncı ağının çoğunluğunu oluşturan kişileri elde tutmaktır.
Yayıncının hakkı olanı şikayet konusu açılınca ödeyen bir firma ne kadar güvenilir olabilir, ne kadar uzun ömürlü olabilir ?
Bizim bu tarz reklamcıların mantığı (şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla) bir kez voleyi vurayım, sonra... sonrası yok.
Gerçekten çok yazık.
Webmaster arkadaşlar bu tarz sitelerle çalıştığı sürece ne bu tarz şirketler biter, ne de ödeme alamayan webmasterlar.
Bunu tartışmak için yazmadım; ama artık olaylara biz Türklerin de biraz kurumsal ve memnuniyet odaklı bakması gerektiğini düşünüyorum.