Bir yorum daha ekleyeyim, arkadaşlar yaşınız şöyle 22+ felansa, bu diziden çok şey öğrenirsiniz, insan ilişkileri, toplum vs. gibi birçok konuda. Ben 2 kez izledim, ilk izlediğimde çok fazla şey anlattığının farkına vardım, ikincisinde ise ilk izlediğimde gördüklerimin çok daha fazlasını farkettim.

Ekşide bir yorum vardı, yorumu yazan kişi ABD'de bir üniversitede yanılmıyorsam sosyal bir bölümde okuyormuş. Dediğine göre hocaları sınıfta sormuş, Sopranos izleyen var mı diye? Sonrasında ise, bu diziyi izlemelisiniz, günlük hayatta rastlayacağınız herşey bu dizide mevcut gibi birşey demiş.

Diziyi çok araştırmama rağmen, şu bilgiyi araştırmadım ama tahminimce en azından 5 tane psikiyatr/psikolog çalışmıştır senaryo yazım aşamasında, bunu söyleyebilirim.

Bakın sadece 1 mesaj verebilmek için, mesajın ne olduğunu söylemeyeceğim, siz isterseniz zaten bulursunuz, dizinin ilk sezon birkaç bölümünde oynayan bir oyuncu var. Tam 6 sene sonra, 6.sezonda aynı karakter diziye tekrar giriyor. Final bölümünde 30 saniyelik bir rolü var. Ama orada 2 tane mesaj birden gizli.

Yani adamlar 1 mesaj verebilmek için tam 6 sene beklemiş. Bu yüzden başka bir diziyle bu diziyi kıyaslamak bile diziye yapılmış ağır bir hakarettir.

Bu yorumumu da eklemeden geçemedim.