konunun benimle alakası yok,davacı,arayıp anlatmadı,tanık olurmusun demedi,1 kere gördüm davacıyı,bir kerede telefonda saydırdım banane deyince..arkadaşa anlatmışkonuyu, ondan duydum...kardeşim benim hiçbirşey bilmediğimi zaten biliyor,ben ne bileyim seni dolandırmısmı dolandırmamısmı,onun anlatması oyle.mahkemeye gitmek istemiyorum,gidersemde zoruma gider o karaktersizin işleriyle ugrasmak..ölmüyorumda banane ,işimden gücümden olacağım,evdekilere anlatacağım anlatmadım daha vs.
hee , mahkemeye gitmeye üşeniyorsanız , bu nasıl adalet diye söylenmeyin. Mahkeme size olayı biliyormusun diye sormayacak , ne biliyorsan onu anlatacaksın. Ne gördüysen , duyduysan onu anlatacaksın, yalan söylemeni veya başka bişey söylemeni istemiyor mahkeme, bildiğin kadarını anlatmanı istiyor.
Ayrıca bazı davalarda mahkemeye gitmenize gerek yok , karakola vereceğiniz ifade de işleme konuyor diye biliyorum. Karakola gidip bu olayı öğrenebilirsiniz veya savcılığa ifade verebilirsiniz.
Ne oluyorsa , beni ilgilendirmiyor , banane diyen adamlardan oluyor bu ülkede ; üşenmeyin , gidin ifade verin. Yarın başınıza bi olay geldiğinde , ifade verecek adam bulamayınca söylediklerimi anlarsınız. Bu ülkede garip bi şekilde insanlar ifade vermeye korkuyor yahu

korkmayın.