Abi baskasina yazmissin ama ben de sana bir sey sorucam. Bu konudaki gorusum bir onceki sayfada mevcur ordan okuyabilirsin istersen. Ben bir sinoplu olarak sinopa yapilmasini istemiyorum. Sen de sanirim rizelisin. Rizeye yapilsa dogal guzelligi bozulacagindan dolayi ister miydin?
2000 yılında kombasan lastik fabrikası kurulacaktı ortalama 35.000 istihdam sağlayacak bir proje. Proje iptal edildi. Sebep çevreyi kirletecekmiş. O günkü düşüncemizle "Ne güzel yaptı Mesut Yılmaz" diye alkışlamıştık, şimdi ise çevre kirliliğini aza indirip yapılsaydı diye vahlanıyoruz.
Doğal güzellik elbette bozulmasın. Baraj da yapılmasın, hes de kurulmasın (Rize'de var örneğin) Rüzgar tribünleri bile kurulmasın fakat bu gereklilik, birşeylerden fedakarlık yapacağız. Dün akşam arkadaşımla konuşurken "Ecdadımız kazma kürek savaşa gitti" ne kadar doğru, ayakta ayakkabı yoktu, yiyecek ekmekleri yoktu aynı mı kalalım.
Çok zeki bir iki insan buna cevap verecektir nükleerle mi olacak bu işler diye. Mübarek bir başlangıç yapalım yahu. Protokolün önünde çalışmadı diye iptal edilen araç projesi, şu anda soba üreten uçak fabrikası böyle mi olalım birşeyler üretelim biryerden başlayalım.
Metroya biniyorum kartaldan amcanın bir tanesi asansörden inerken homurdanıyor "ul.an yer üstünde alan kalmadı 75 metre aşağı iniyor ben böyle belediyenin" diye saydırıyor. Bu zihniyet olmaz, bu bakış açısı olmaz.
Doğal güzelliği bozmasın apartman da dikmeyelim arkadaşlar hem elektriğe ihtiyaç duymayız (nükleer sadece elektrik değil bu arada). hippiler gibi yaşarız ama yaşatmazlar.
Söylediklerimi şahsi algılama rica ediyorum.