DNSZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir bilgi kaliteliyse alınır paylaşılır. Kaynak belirtmek, paylaşan kişinin insafiyetine bağlıdır. Eğer kaynak belirtmeden yazımı paylaştırmak istemiyorsam o yazıyı koruma altına alırım.

Bilgi, yazan kişiye gelir bırakıyorsa kaynak belirtilir. Gelir bırakan yazıyı korumak da, yazıyı yazan kişinin görevidir. Eğer paranızı bankada tutarsanız çalınma riski ortadan kalkar. Eğer paranızı yastığınızın altında tutarsanız hatalı siz olursunuz. Hırsız akıllı olur.

Eğer kar amaçsız, tamamen insanların bilinçlenmesi için yazıldıysa, yazıyı yazan kişinin kaynak bekleme gibi bir durumu olmamalı. Amacınız zaten insanların bilgilenmesi, ne güzel işte bilgi yayılıyor. Başkalarının bundan para kazanması size pek de dokunmamalı. Sizin amacınız insanlara bilgi vermek zaten, para kazanmak değil?

Başkasının yazdığı yazıyı çalarak yayınlamak çok akıllıcadır. Zaman kazandırır. Eğer yazan kişi dediğim gibi para kazanıyorsa peşine düşer zaten.

Hırsıza dini imanı Allah'ı kuran'ı öğretemezsin. Ev sahibine bilinçlenmeyi öğretirsin.

Tabiki de bu durumda sizin tarafınızı savunmak istiyorum, hırsızı neden savunayım? Fakat bilinsizce hareket edilirse bu adam yazınızı kaldırır başka bir adam çalar. Benim bloğuma yazdığım spesifik küfürlerim var, gırla inci caps sayfası çalmış. Bi tanesi 60 bin beğeni almıştı benim küfürümle. Ne güzel işte insanlar eğleniyor, benim küfürümle kaç para kazandığını mı düşüneyim şimdi? Benim işim kişisel bloğuma yazdığım küfürleri pazarlamak değil ki?

Bayram hocam size söyleyecek bi' şeyim yok, sizin bulduğunuz malum açığı biliyorum, saygı duyuyorum & takdir ediyorum Ve itiraf edeyim; 2 haftadır replikasını yapmaya çalışıyorum
Doğru söz...