Nacizane fikrimi beyan etmek istiyorum burada;
İrili ufaklı bütün girişimlerin başarısızlık kaynakları bu kökenden geliyor,
Az insan, çok iş.
Pazarlama Müdürü - Ali
Satış Yöneticisi - Ali
Muhasebe Direktörü - Ali
Finans Uzmanı - Ali
İnsan Kaynakları - Ali ve Eşi
Patron - Ali
Sosyal Medya Uzmanı - Ali
Web Designer - Ali (Arada forumlara bakar)
SEO Expert - ALi bu işte de tek adam.
İşin sonunda proje GÜM! Sebep : yatırım alamadık;
Yahu nasıl yatırım alacaksın, yatırım almak için ya da para kazanmak için hiçbir çaba sarf etmedin ki; sadece işler yürüsün diye debelendin durdun...
Konu içerisinde Ali ismi rastgele örnek olarak verilmiştir. Forum da ki Alilerle alakası yoktur
Yukarı da verdiğim örnek abartı gibi görülse de ortalama bir firmanın şablonu...
Almanya da doğup büyümüş bir arkadaşım, orada Araba Yıkama Tesisi işletiyor, değişik bir sistem var; ama kendisi sadece PATRON! Düşünüyor, fikrediyor, firmada ki uzmanı kimse onunla iligili, onunla fikri tartışıyor sonuca birlikte karar veriyorlar vs vs vs iken bizde PATRON en iyisini bilir; SEO yu bile en iyi o bilir ama vakti yoktur.
İşin düğer tarafında yahu madem bu kadar biliyorsun sen kendine yapsana, burda böyle yazıp çizip duruyorsun hususu var
@Bilo; nun da değindiği gibi her işin bir uzmanı var;
Düz mantık bakalım;
Mobilya makaleleri konusunda kendisini geliştirmiş bir arkadaşımız, ben bu işi öğrendim nasılsa deyip, bir mobilya atölyesi açmaya kalksa günümüz koşullarında en kötü 200-300Bin TL para harcaması lazım. E işi biliyor kesin kazanacak yatırımı yaptı, üretti bir şekilde sonra, onu depolaması var, ambalajı var, satışı var. E mobilya makalesi yazan adam pazarlama makalesi de yazar hal böyle iken bir de pazarlama için mağaza açtı; en iyi o biliyor; kaç yerden okuyup yazı yazmışlığı var
Deeerrrken iş alır başını gider, el elde baş başta kalır süper girişimci,yatırımcı, finansör, uzman kişi...
Yazmanın sınırı yok;
İşin özü;
EĞİTİM ŞART!