Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hep sorulan çok sorulan soru

Sizce ormandan tomruğu kesen ilk kişi
sadece kesme parasına amelelik yapacağına
o bilmiyor mu ki, odunların işlenip yatak odası takımı olduğunda kol gibi fiyata satıldığını? Sizce neden yapmıyor?

Ben bu hafta rusyaya mobilya satışı ile
geçen hafta logar açmayla
aynı anda olta malzemesi satışıyla
ondan önceki hafta para sayma makinesi
ondan önce hediye fikirleri
şu anda araç kiralama
yaz gelince otel işi
kışın kayak malzemesi

hangi birini yapayım?

Piyangocu niye bütün biletleri kendine bırakmıyor?
Çünkü her işin kendine göre riski var, onun işi de bilet satmak.

Tasarımcıyım, katalog hazırlıyorum. Hemde 10 numara.
Adamlar meclise soktuğunda milletin dibi düşüyor.
Ama ne yazık ki, iş katalog hazırlamakla bitmiyor.

Bu işte böyle. Yani her şey bende bitmiyor.
....
...
..
.
yani herkesin bir işi var
benim işim de bu.
umarım anlatabilmişimdir.

.
Bu cevap aslında beni çok tamin etmiyor ama kendinize göre önemli bir sebep olabilir tabi ona bir şey diyemem. Ama yine de şunu diyorsanız "Siz sitenizi, sektörünüzü, aylık ziyaretçi hedefinizi söylerseniz ben de ona ulaşabileceğini strateji planını çıkarırım" o zaman çalışma şeklinizi ve ücret bilginizi pm alayım lütfen.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:15:37 -->-> Daha önceki mesaj 16:02:47 --

hasanyildiz84 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Nacizane fikrimi beyan etmek istiyorum burada;
İrili ufaklı bütün girişimlerin başarısızlık kaynakları bu kökenden geliyor,
Az insan, çok iş.

Pazarlama Müdürü - Ali
Satış Yöneticisi - Ali
Muhasebe Direktörü - Ali
Finans Uzmanı - Ali
İnsan Kaynakları - Ali ve Eşi
Patron - Ali
Sosyal Medya Uzmanı - Ali
Web Designer - Ali (Arada forumlara bakar)
SEO Expert - ALi bu işte de tek adam.

İşin sonunda proje GÜM! Sebep : yatırım alamadık;
Yahu nasıl yatırım alacaksın, yatırım almak için ya da para kazanmak için hiçbir çaba sarf etmedin ki; sadece işler yürüsün diye debelendin durdun...

Konu içerisinde Ali ismi rastgele örnek olarak verilmiştir. Forum da ki Alilerle alakası yoktur

Yukarı da verdiğim örnek abartı gibi görülse de ortalama bir firmanın şablonu...

Almanya da doğup büyümüş bir arkadaşım, orada Araba Yıkama Tesisi işletiyor, değişik bir sistem var; ama kendisi sadece PATRON! Düşünüyor, fikrediyor, firmada ki uzmanı kimse onunla iligili, onunla fikri tartışıyor sonuca birlikte karar veriyorlar vs vs vs iken bizde PATRON en iyisini bilir; SEO yu bile en iyi o bilir ama vakti yoktur.

İşin düğer tarafında yahu madem bu kadar biliyorsun sen kendine yapsana, burda böyle yazıp çizip duruyorsun hususu var

@Bilo; nun da değindiği gibi her işin bir uzmanı var;

Düz mantık bakalım;
Mobilya makaleleri konusunda kendisini geliştirmiş bir arkadaşımız, ben bu işi öğrendim nasılsa deyip, bir mobilya atölyesi açmaya kalksa günümüz koşullarında en kötü 200-300Bin TL para harcaması lazım. E işi biliyor kesin kazanacak yatırımı yaptı, üretti bir şekilde sonra, onu depolaması var, ambalajı var, satışı var. E mobilya makalesi yazan adam pazarlama makalesi de yazar hal böyle iken bir de pazarlama için mağaza açtı; en iyi o biliyor; kaç yerden okuyup yazı yazmışlığı var

Deeerrrken iş alır başını gider, el elde baş başta kalır süper girişimci,yatırımcı, finansör, uzman kişi...

Yazmanın sınırı yok;

İşin özü;

EĞİTİM ŞART!
Yazdıklarınıza katılıyorum ama bu işi biraz daha farklı yorumlamak gerek diye düşünüyorum.

Mesela petrolün nereden çıkacağını tespit edebilmek gibi bir yeteneğiniz olduğunu farzedelim. Bu durumda petrol arayanlara bu hizmeti mi verirsiniz yoksa o petrolü oradan çıkarmak için bütün girişimleri yapar mısınız?

Cevap ise, petrolün çıkacağına %100 eminseniz kendiniz çıkarırsınız ama %50 eminseniz taktiğinizi satarsınız.

O yüzden para kazanma odaklı bir şeyde %100 başarı taktiği satıyorsanız insanlar bunu niye kendiniz yapmıyorsunuz diye sorarlar.