ChesteRgazi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3-4 ay geçen sürede hiç bir tanıtım yazısı almadıysanız, birden bir hafta içerisinde eklenen 12 tanıtım yazısı sıkıntı çıkartacaktır. Hele bir de 1 hafta boyunca ciddi bir link çalışması yaptıktan sonra hiç bir backlink çalışması yaptırmadıysanız bu sorun teşkil edecektir.
Bu fikre bir zamanlar katılanlardan biri de bendim. Fakat gözlemlediğim kadarıyla bir anda alınan tanıtım yazılarının fazlalığı sorun teşkil etmiyor.

Çünkü sonuçta sitenize bir içerik eklemiş ve çok ilgi gördüğünden bu kadar link kazanmış olabilmek Google gözünde tamamen doğal karşılanıyor.

İşin zarar boyutu aldığınız linklerin çokluğu değil, hangi sayfaya/içeriğe alınmış olduğudur.

Hiç ilgi görmeyen bir içeriğe yada sayfaya bu kadar tanıtım almak sorun teşkil edebilir. Dediğim gibi ilgi gören bir sayfanız var ise sadece bu sayfaya alacağınız tanıtım yazıları yarar sağlayabilir. Burada sayfa kalitesi/tanıtım yazısı sayısı türünden bir hesaplama yapılması gerekir.

Bu açıklamadan sonra zayıf sayfalarınızı güçlendirmek için tanıtım almanızı önermediğimi söyleyebilirim. Fakat şöyle yapabilirsiniz. Güçlü sayfa yada içeriğinize tanıtım alır, ardından bu güçlü sayfalardan diğer zayıf sayfalarınıza iç linkleme yapabilirsiniz.