Kilo, sağlık problemi oluşturmuyorsa; sadece fiziki sorunsa boşuna kasmaya gerek yok. Üzerine kilo almayarak stabil kiloda kalınması en doğrusu.

Eğer günün 12 saati pc de oturup 1 saat spor yaparsan bu sağlık problemi oluşturur.
(sakatlanmalar)
Eğer 2 tabak yemek yer, ekmek yemezsen bu sağlık problemi oluşturur.
(mide kanserine kadar yolu var)
Eğer sürekli haşlanmış tavuk, elma, portakal yersen bunlar sağlık problemi oluşturur.
(tavuk sindirilmesi zor bir gıda, portakal ve elma ülser ve reflü için bilinen meyvelerden)

Ülser, reflü, bağırsak vs. gibi hastalıklara sahip olursun eğer bu mantıkla ilerlersen. Uyuşturucuyu bile 1 yılda anca bıraktırıyorlar. O yüzden kafaya takmadan devam etmek lazım.

Şeker zararlı fakat insanın ihtiyacı olan birşey, hiç almamak da zararlı. Çayı 1-2 şekerli içmek kimseyi obezite yapmaz. Tam tahıllı ekmek yemek normal ekmeğe göre kilo yapmaz. Bağırsağın hareketini hızlandırır & mide suyunu emer.

Çikolatayı, kola & fantayı, ekmek, pizza, cipsi, bira ve türevlerini sadece haftada 1 güne indirin. Haftanın tamamında kendinizi bir güne odaklayın ve yiyebildiğiniz herşeyi sadece o gün yeyin. Diğer günlerde de hiç bir diyet programını kullanmadan, normal yemeklere devam edin.

Yazdığım önerme, yenile isimli moderatörün yazdığı yazıyla az-çok aynı sayılır. Ana kural: psikolojin bozulmasın, gerisi kolay. Günün 12 saati pc de oturan bir insan 105 kiloysa, bu kişinin gayet sağlıklı olduğunu gösterir. Sindirim sistemi hızlıdır. Zira obezite diye adlandırdığımız kesim, günün tamamında yürüse dahi kolay kolay kilo veremezler. Tiroit beziyle alakalı bir sorun diye hatırlıyorum ama yalnış olabilir.

Geçmişte ben de aynı sorunu yaşadım, sizden yaş olarak küçüğüm. Kilo olarak aynıydım. Şu an 80 kiloyum, 2 kez mide ameliyatı geçirdim. Bilinçsiz & düzensiz spor yüzünden bir kez de kasık bölgesindeki damar yırtığıyla alakalı ameliyat geçirdim. Bi' daha dünyaya gelmeyeceğimizi anladım, şu an yukarıdaki planla ilerliyorum ve gayet sağlıklı & mutluyum.