Arkadaşlar, veritabanımdaki bir tabloya türü datetime olan bir sütun açtım. Yine bu input türü datetime olan formdan tarihi kaydetmeye çalışıyorum ancak veritabanına tarih "0000-00-00 00:00:00" şeklinde giriyor..
Örnek veritabına kayıt esnasında kullandığım kodlar..
<?php
if($_POST){
$gelecektarih = (int)$_POST["gelecektarih"];
$ekle = mysql_query("INSERT INTO slaytlar (gelecektarih) VALUES ('$gelecektarih')");
devam eden kodlar ...
}
?>
<form action="" id="form_sample_1" method="post" class="form-horizontal" enctype="multipart/form-data">
<div class="control-group">
<label class="control-label">Tarih</label>
<div class="controls">
<input type="datetime" name="gelecektarih" size="15" value="2013-09-13 16:49:44">
</div>
</div>
</form>Sorunumun devamında da yapmak istediğimi belirtip fikir üretebilecek arkadaş olursa çok sevinirim..
İşin genelinde gelecek tarihe zamanlanmış konu girmek istiyorum, yapmayı düşündüğüm de eklediğim dosyaları onaya bırakıp, bu gelecek tarih ve zaman şimdiki zamana eşitlendiğinde onayda kalan dosyanın sütun değerini "0" dan "1"e dönüştürecek. Bu sorgulamanın kodlarını da ya index sayfama ekleyip ya da bir cronla çalıştırmayı düşünüyorum. Bu düşündüğümü gerçekleştirme şansım var mı yoksa boşa mı kürek çekiyorum
Alttaki kodla da konuyu aktifleştireceğim ancak sanırım bu sefer tüm onayda olanlar aktifleşecek. Velhasıl diğer sütundaki gelecektarihe göre sorgu yapıp şimdiki tarihe eş değer olduğunda ilgili konuyu aktifleştirmek gerekiyor da nasıl yapacağımı bulamadım.. Şu an eklediğim dosyalar onay sütunu "0" olarak yayınlanmadan bekliyor..
mysql_query("update slaytlar set onay='1'"); $gelecektarih = (int)$_POST["gelecektarih"];
2013-09-13 16:49:44 verisini integer tipine casting ederseniz olmaz.
mysql_query("update slaytlar set onay='1'");
sorguya şart gireceksiniz.
sql > update slaytlar set onay='1' where gelecektarih<=NOW() && onay='0'
cronjob yerine mysql event kullanabilirsin.
create event asdasd on schedule every 1 minute
do
begin
update slaytlar set onay='1' where gelecektarih<=NOW() && onay='0'
end;
kolay gelsin.