Sanırım hemen hemen aynı düşüncelere sahibiz, şimdi haberi esas aldığımızda bunu daha geniş düşünmek gerek bence. Hem niche bir sistem oluşturulabilir, hem de daha genel haber temasına bakmak lazım. Bu notlar arasında kalsın. Teşekkür ederim değerli düşüncelerin için.
Haber sitelerinde en büyük sorun ziyaretçi sayısından ziyade, ziyaretçiyi sitenin parçası yapamıyor oluşumuz. Onedio tarzı siteler ziyaretçiye bu esnekliği tanıdıkları için başarılı oldular. Haber sitelerinde genel olarak ziyaretçi siteye girip, haberi okuyup sonra çıkıyor. Bunu biraz daha interaktif bir hale getirecek bir sistem yok. Bunu çoğu script bile sağlamıyor. Sadece basit yorum alanları var ama ben dahi bir haber sitesine girdiğimde o klasik yorum alanını görünce yazmaya üşeniyorum. Bu alanı biraz daha hem ziyaretçilerin birbiriyle etkileşime girip yorumları oylayabileceği, hem de sosyal medya entegrasyonu olan bir hale getirmek temayı yapan için de alan için de iyi olur. Eurosport'un kullandığı sistem mesela ziyaretçiye haber takibi de sağlıyor. Haberle ilgili güncellemeler olsun, yorum bildirimleri olsun kişiyi haberdar ediyor. Teknoseyir de daha farklı bir sistemi sitesinde kullanıyor mesela. Bunların bir kolajı olabilir.
Genellikle her ürünün ortaya çıkışı gereksinim duyulan bir ihtiyaçtan ötürüdür. Belki sizin ürününüz de bu ihtiyacı karşılayarak hem size hem de kullanıcıya fayda sağlar. Teşekkürler.