Aslinda google, kullanicinin site icerisindeki gezintisini kolaylastiracak bu yapilandirmalari (+navigasyon seklini) senelerdir oneriyor, senelerdir bunun arti deger kattigini soyluyordu. Simdi sadece daha bir zorunlu hale getirmis olacak, bir nevi kullanici icin "daha iyi hizmet" zorlamasi, ki aslinda yerinde bir uygulama. Zaten senelerdir sitelerimizde kullandigimiz "permalink" yapisini daha zorunlu hale getirererk "daha iysini vermiyorsan, daha iyisini yapanlara oncelik verecegim" demesidir bir nebze.

Yalniz dikkatinizi cekti mi bilmiyorum ama, uzun zamandi ardi ardina cikan yeni domain uzantilarinin, bu update ile biraz daha hareketli bicimde kayit edilecegini dusunuyorum, zira .com,.net,.org arayislari biraz daha azalacak olup, hemen hemen domain uzantisinin onemi kalmayacak. Zira aciklamada;

Alıntı
The website name to be used instead of the domain name
seklinde belirtilmis. "Arama sonuclarinda, domain yerine website ismi kullanialcak" Acikcasi herkese onerim, artik .com,.net,.org olsun diye ugrasmayi bi kenara birakip, daha kaliteli hizmet sunmaya yonelinmesi, site icin daha iyi olacaktir, zira domain uzantisi, bu update ile degerini ciddi anlamda yitirecek. Benim fikirlerim bu yonde.