İyi o halde ben birkaç milyar dolar ile spekülasyon yapayım sonrada kar edeyim memlekete de zararım dokunsun. Bir kere dövizin dalgalanması sana bağlı değil ki, elin gavuru türlü oyunlar yapıyor senin ülkeni zarara uğratıyor sende bir nevi bu zarardan faydalanmış olup kar ediyorsun emek harcamadan. Mantığım almıyor. O halde sadece bize değil oturduğu yerden yeni gelişen ülkeleri sömürenlere de helal. Sorularla islamiyet sitesinde de hisse senedi alıp satmayı kumar olarak değerlendirmişler ama döviz alım satımında öyle bir şey yazmamışlar. Paranın parayla takas edilmesi doğal bir şey ama bunu ticarete dönüştürmek kadar saçma bir şey olamaz bence. Diyelim ki bugün 1000 dolar aldın yarında dolar kuru 5 tl ye fırladı. Bunu bozdurup sevinir misin gerçekten kar ettiğin için?
Bak senin bahsettiğin olayla bizimki farklı. Eğer senin kuru değiştrime gücün var ve sen bunu kullanarak kazanç sağlıyorsan haramdır. Bu sadece altın ve dövizde değil tüm kazanç yollarında haramdır. Olayları karıştırmamak lazım hocam. Sonuçta altın bir madendir ve değeri değişen bir şeydir. Altını aldım sonrada arttı sattım bunada ticaret denir. O zaman tüm kuyumcular harama para kazanıyor sizin mantıkla

. Türkiye olarak din konularında şu yanlışı yapıyoruz BANA GÖRE kelimesini kullanıyoruz. Helalde ve haramda bana göre düşüncesi işlemez. ALLAH korusun ALLAHA şirk koşmaya girer. Onun için dikkatli konuşmak lazım bana göre diyip konuşmamak araştırıp kesin konuşmak lazım hocam. Bence mesajlarınızı editleyin.