uzun vadede Html 5 + Schema

hit konusunda da @iyi haklı. hitli marka bir site olmadığın sürece göstermez.

yalnız neden bu iki parametreye takıldın onu anlamadım. onlara gelene kadar sitenin sektörüne göre yapabileceğin bi dünya şey var.

mesela yemek tarifleri sitesi ise, yemeğin kaç kalori olduğunu, pişirme süresinin kaç dk olduğunu filan gösterebilirsin.

ha sıralamaya ne kadar katkısı var? şahsi gözlemlerime göre (bir yıl kadar manuel etiketleme ile kullandım) fazla bir katkısı yok. ama uzun vadede muhakkak faydası olacaktır. sonuçta bak akıllı telefonlar çıkalı 5 sene filan olmuştur heralde ama mobil devrim daha yeni yaplıyor. yani sitenin responsive olması sıralamaya pek fazla yansımıyordu ama bundan sonra yansıyacak.

shema'nın da bu şekilde olacağını düşünüyorum. 5 yıl sonra hayati öenm taşıyabilir. uzun vadeli büyük bir projeye girişiyorsan %100 shema uyumlu olmalı.

tek sorun tr'de bununla ilgilenen kimse olmaması ben bile buna göre tema yaptıracak adam bualmadığım için manuel etiketleme yaptım.

bu arada manuel etiketlemeyi de asla önermiyorum. yarın öbür gün tasarımda en ufak bir değişiklik yaptığında allak bullak oluyor etiketler. hepsi karışıyor. en iyisi temayı buna göre yaptırmak.