RekLi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar ,

Sizlere bir konuda fikir danışmak için konuyu buraya açtım , bir nevi benim bu olaydan şikayetim .

Sunucumuzda sürekli olarak 12 saatte 48 saate bir blacklist sorunu ile karşılaşıyoruz ve sürekli olarak temizliyoruz ,gerekli başvuruları yapıyoruz.

Sunucumuzda php mail özelliği kapalı ve mail gidenlere baktığımda 40 adet mail görüntülenmekte aman aman atılmış mailler yok fakat blacklist sorunu yaşıyoruz bu olayı nasıl en aza indirebilir veya tamamen ortadan kaldırabiliriz ?

Yorum ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

PHP Mail eklentisi kapalı bile olsa SMTP formlarından yada kullanıcının mail şifresini basit bir şekilde belirleyip şifresini kaptırmasından tutun, php smtp formlarındaki açıklara kadar her yerden spam mail çıkışı olabiliyor.

***** kullanılan script yada eklentilerden kaynaklı spam çıkışları zaten başlı başına farklı bir olay. En kötüsü bunu kullanıcıya siteniz spam yapıyor sebebi şu eklentinizden yada temanızdan denildiğinde kabullenmemesi.

Antispam sunucular kurduk bir nebze de olsa spamı kestik ancak ayda bir ip yine kara listeye düşüyor. Çözüm yine IP değiştirmek