DNSZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlışları yaz da biz de faydalalanlım üstad. Mühendissin belliki.
Böyle boş bir sohbete daha doğrusu amaçsız siyasi bir tartışmaya girmek istemedim. Yinede girmeyip tek mesaj göndereceğim.

Siz demişsiniz ki mesajının sonunda siyasi düşünmeyin. Senin yazdığın mesaj zaten siyasi sana hangileri siyasi bir kaç tane yazayım;

1. * Santralin hidrolik sistem ihalesini “Milletin a… koyacağız” diyen adamın şirketi kazandı.
2. * Zira Avrupa ülkeleri tüm nükleer santrallerini aşamalı olarak kapatma ve yenilenebilir enerjiye geçme kararı aldı.
3. * Soma facia madenlerine sahip olan şirket bu projenin altyapısında yer alıyor.
4. * Türkiye tüm ülkeyi kapsayan elektrik kesintisinin sebebini bir hafta boyunca bulamamış bir ülke.
5. * Santrali yapan şirket Çernobil’in sorumlu şirketi: Rosatom.
6. * Mersin Akkuyu, bir fay hattı üzerinde bulunuyor.

hızlıca baktığımda 6 madde ya yalan yada siyasi bir sataşma içeriyor. Bu maddeler birbirinden anlamsız ve gereksiz.

1. Avrupa santralleri kapatma kararı almadı. Avrupada bir kaç ülke bu kararı kaldı. Bazıları almayı düşünüyor bazılarıda santral kurmaya devam ediyor. Konumuz ile hiç bir ilgisi yok.

2. Çernobil faciyasının sebebi altyapı yada şirket değil. İnsan hatasıdır. Çernobili çok araştırdım. Pribyata gitme planları yaparken son anda vaz geçtim. Çernobil kazası dünyada tek örnektir ve insan hatasından kaynaklanmıştır. Üstelik 30-40 yıl öncesini teknoloji söz konusu. Günümüzde insan hatasına dahi pay bırakılmayacak teknoloji mevcut.

3. Soma olayındaki şirket Soma Holding ve bu proje ile hiçbir bağını göremedim. Bu adamların işi madencilik ve maden işlemedir. Maden işletmeden kaynaklı bir hatayı nasıl olupta gider bir nükleer tehsis ile kıyaslayabilirsiniz akıl kâr bir kıyas değil. Sanki Reaktörü Soma Holding yönetecekmiş gibi lansa ediyorsunuz.

Maddelere cevap vermek pek doğru değildi benim açımdan ki çok detaya girmedim. Sadece insanların yalan yanlış bilgiler ile nasıl yanıltılmaya çalışıldığını göstermek istedim. Siz mi yazdınız başkasından mı alıntı yaptınız bilemem. Sorumlular her kim ise biraz daha mantıklı davranmaya davet ediyorum. Eleştirininde bir dozu, çizgisi vardır.