delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Müteahhite değil de kendiniz yapmayı araştırın diyerek sorularınıza başlayayım;

- İş kazandıracaksanız elbette komisyon alabilirsiniz bu normaldir, ama bir tarafa 1 aldım diyerek diğer taraftan 5 götürmeyin yaptığınız iş diğerleri için de karlıysa siz de komisyonunuzu alın tabi.

- Tüm dairelere daire başına göre kira bedeli (en başta anlaşılırsa) verilir. Bu bedel muhite göre değişir Pendik'te ortalama 600-1000 arasıdır (merkez hariç)

- Yere göre ve m2'ye göre belediyenin verdiği emsal değerler vardır. Örneğin 0,80 (sanayilere verilir mesela) emsal varsa 100 m2 ye 80 m2 yer yapabilirsin fakat bu şu demek değil 10 m2 8 kat yapabilirim.
Belediye kat ve yapılabilecek emsal m2'lerini söyler. İnternetten ada parsel pafta numaralarını alarak (yada tapudan) belediyeye gidip imardan bilgi alabilirsiniz (tapunun aslını isteyebilirler)
bu sorunuzda bir ayrım var iki parsel birleştiğinde yoldan ve parselden çekme payları da ortak olur (istanbul'da yan parselden 3 metre ana yoldan (yada ara yoldan) 5 metre. çekilir).

- Tapuda yazan m2 arsa ve tarla olarak ayrımda değişir. Belediyenin imar planına göre bile değişebilir. Bizim tapuda 115 m2 yazıyor fakat ev 90 (kullanım alanı). Tapudan çok bilgi alamayabilirsiniz ama belediye detaylandırır bunu.

Son olarak bir usta bulun ekibini kurdurun siz yaptırın işi. Pendik'te (bildiğim kadarıyla) %50 ile %75 arası veriliyor. Yani 2 dairem varsa adam 4 daire çıkartıyorsa senden para istemiyor evini yeniliyor. Ama seni bilmiyorum ama ben inşaattan anlamam o yüzden ne kullandığını da bilmem. Sermayeniz varsa bir ustaya yaptırın + yapılan daireleri zaten topraktan satarsınız ve sermayeye ek yaparsınız.

Bu arada Pendik'te nerede biz de orada oturuyoruz
bahçelievler mahallesinde hocam. Cevaplarınız için ayrıca teşekkürler.

S7V7N adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bence komşunuzu unutun
direk kendi arsanız için kendiniz yapın
müteahhit in net karı en az bir dairedir
araştırın usta belge imar vs kendiniz girişin bu işe
geç olsun ama karlı çıkın bir daire para az para değil
Eğer komşu mırın kırın yaparsa hiç ikiletmeyi düşünmüyoruz zaten

Erzurum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Pendiğin neresinde olduğunu toplamda kaç m2 olduğunu belirtirseniz bir teklifte ben verebilirim.

Sorularınıza gelecek olursak yüzdelik bırakın ilçeyi semte göre bile değişebiliyor birde bu müteahhitlik yapacak kişinin kullandığı malzemeye göre değişir. Örnek vereyim: 30 liraya da banyo bataryası var 300 liraya da.

Ve ayrıca bazı belediyelerin koştuğu şartlar var o yüzden eskisi gibi 1 lira harcıyayım 3 lira kazanayım durumu yok.

Dış cephe, asansör vb...

* Fiyat teklifimi işcilik olarakta verebilirim, kat karşılığı olarakta.
Ama kira olayına gelirsek sizin dediğiniz gibi olmuyor.
Pm gönderdim hocam size.

monarch20 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Baştan ne konuşursanız onları alırsınız kira parası diye birşey olmaz sanmıyorum,
ayrıca sizin komisyon almanız da etik olmaz zira arsalardan biri kendinizin komşunuzla ortak girdiğinize göre tahmin ediyorum iyi komşusunuz.

Pendik de arsalar kaça gidiyor bilmiyorum bin tl demiş arkadaş çok çok iyi fiyat bence.
Öyleyse aradaki farkı ya mütahitle konuşup karşılatırsınız yada komşudan.

Hayırlı olsun.

Bence bu işi bilmediğine göre kendin girme çok daha pahalıya mal edersin söyleyim benim 2 dayım ortak apartman yaptı 2 side inşaat ustası ama adamlar 20 yaş yaşlandı

Bu arada mahmutbey MİA da ki arsalarla ilgilenen emlakçı varmı konuşalım biraz
Hocam neden doğru olmuyor anlamadım.Bir kaç kişiden öğrendim işi getiren,bağlayana komisyonunu veriyor.Hatta bir müteahhit bize direkt olarak kendisi para teklifinde bulundu işi bize bağlarsanız şu kadar parayı elinize sayarım diye.

SARI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-mühaiti bulan parayı fazla kapar.para isteyin direk işi bağlarsam diye yada extra 1 daire isteyin,uçuk değil bu razı gelebilir...müthaitede sakın güvenmeyin,müthaitler genelde birbirlerini kotulerler,birkaç yerle görüşün,ortalıgı kızıstırın biraz.bizimde aynı işimiz vardı..50bin,extra 1 daire,evi dayayıp döşeme gibi teklifler aldık..diğer kişiye hiçbirşey çaktırmayın..duyulursa birdaha anlaşamazsınız .bu söylediklerim etik olmayabilir ama herkez böyle yapıyor genelde..
3-genelde yuzde 50,sizin pazarlıgınıza kalmıs.oran fln hikaye..
4-siz on cepheden alırsınız,yada dublex yada extra 50bin vs..yada hiç ses çıkarmayıp müthaitle götürün...
yada beraber gidin müthaite..benim mt2 büyük deyin,bu kadar istiyorum,karsı tarafta kabul edermi bilmem...siz ısrarcı olursanız,malı kıymetlenir,sizden bile fazla isteyebilir ihtiyacı yoksa..yorumlarım biraz kaba ama yaşadıklarım bu...
5-geçen sene 10-15 müthaitle görüştüm,genelde hepsi 5 vakit namaz kılar,ofisine girdiğinde telefonda konusurken cami yaptırdıklarına sahit olabilirsin.ondan sonra belediyeye nasıl rüşvet yedirdiklerini anlatır,size rüşvet teklif ederler...bir şey soyluyorsa bin düşünün..tabii sözüm meclisten dışarı herkez aynı değildir ...
Eyvallah hocam yorumunuz için,gayet düşündüğüm şeylerdi.

unityazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2012 de müteahhite bulaştım 3 yazlık 1 iş yeri ve 250 bin tl para kaybettim üstelik birde onu atlatana kadar bir dünya hastalık.Kendiniz yapabiliyorsanız kendiniz yapın aksi takdir de uzak durun derim veya peşin para satın.Risk %1 olsa dahi risktir.

Yine de hakkınızda hayırlısı olsun.
Onlarca insan müteahhite veriyor evlerini hocam,piyango bize vurursa yapacak bir şey yok

Oxsigen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kardeş işin içinde olan biri olarak sana nacizane yorumumu yapayım
dürüst bir müteahhite denk gelirsen işlerin saat gibi ilerler, tabi üç fazla alacağım diye parası olmayan yada kısıtlı parayla bu işi yapan bir müteahhiti seçmemelisin.

Arsaları birleştirip vermeniz hem sizin için hemde müteahhit için karlıdır.

3-4 müteahhit teklifde bulunduysa ben yerimi bana xx.xx rakamı veren kişiye verecem diyebilir, para isteyebilirsiniz.

Bine yapım aşamasındayken kiranızı müteahhit öder ve inşaata başlamadan önce yapacağınız sözleşmeye ne kadar kendi lehinize eklemeler yaparsanız o kadar hakkınız olur.

3. sorunu cevaplamak zor sizin oranın imar durumunu bilmek gerekir, bu konuda en doğru bilgiyi belediye verecektir.
4. bu soru tamamen anlaşma ve sözleşmenize bağlı kimin yeri köşe ve güzel yerdeyse o biraz daha iyi yerleri alabilir.

Not: inşaat yapmak hiç kolay değildir. artık parası olan müteahhitliğe soyunuyor ama kaçı batıyor, kaçı çıkıyor onu araştırın.
Doğru diyorsunuz hocam onlar aklımızda zaten,vermeden önce iyi bir araştırma yaptıracağım zaten.