bende çok aktif olmayan bir kategoride dmoz editoruyum.
Bir şeyi itiraf etmek gerekirse;
1- Artık dmoz içi eskisi kadar aktif değil. Yani ben eskiden 2 günde bir girip sitelere onay/red verirken şimdi 2 ayda bir girip bakıyorum
2- Site onaya düştüğünde bence editore mail olarak bildirilmeli. Bence geç onay/red lerin en büyük problemi editorun haberi olmaması. Neticede gönüllü olaran amme hizmeti veriyorsun. Bir görevmiş gibi maalesef her saat orayı kontrol etme imkanı olmuyor.
3- Eğer birisi sizden DMOZ a site eklemek için para istiyorsa bence hemen bunu DMOZ a kanıtlarınız ile bildirin. Hemen müdahale ettiklerini biliyorum.
4- Bir DMOZ editoru olarak derim ki, gerçekten artık orayı kafanıza takmayın. Bugün sitenizin orada olmasıyla olmaması açısından hiç bir fark yok. Yani sıralamalar açısından diyorum.
5- Neticede güzellik kavramı göreceli bir şeydir. Mesela benim kategorime adam sitesini koyuyor. Ben red verince de bir şekilde bana küfür, tehtid dolu mesajlar atıyor. Ben bu sitenin tasarımına ve içeriğine 10 bin lira para verdim diyor. E kardeşim siten kötü işte. Ben 15 sene grafikerlik, 8 sene onlarca web sitesi işletmiş adamım. Ama maaalesef o adamın sitesinin kötü olduğuna ikna edemiyorum.
Bence bu web piyasasındaki %90 kişi kendi sitesinin tasarımı kötü bile olsa kendisinin sitesi olduğu için beğeniyor.
Tamam siteni sevebilirsin. Fakat hazır bir tema kurulmuş, 10 tane içerik girilmiş, hiç bir konuda farklılık yaratmayan bir siteyi bırak da dmoz editörü beğenmesin.
Bence algıyı biz insanlar değiştirmeliyiz. Tüm suç sizin gözünüzde dmoz editorlerinin. Tamam rüşvet alan kansızlara ya da özel sebeplerden dolayı işini ciddiye almayıp yılda 1 kere bile giriş yapmayan editorlar işin diğer tarafında.
Fakat bir editor sitenizi onaylamıyorsa bunun bir çok nedeni olabilir, tasarım, kalite, içerik, özellik bakımından siteniz eksik olabilir.
Ben zannetmiyorum ki (rüşvet haricinde) bir editor gerçekten iyi bir siteyi onaylamasın.
Eğer onaylamıyorsa da iki sebebi vardır
1- Kendi sitesi dmoz a eklidir ve sizi rakip olarak görüyordur.
2- Şizofrenik, megolaman veya narşist bir kişiliği vardır. Sırf pislik yapmak için onaylamıyordur.
Başa dönersek artık DMOZ gerçekten benim gözümde çöp site konumunda. Varsın olsun siteniz girmesin. Bugün çok iyi yerlerde olup da DMOZ da olmayan site mi yok.
Evet backlinklerin havada uçuştuğu, blackhat günleri bunu sorsanız farklı cevaplardım. O zamanlar gerçekten işe yarıyordu.
Ama artık google sadece kalite istiyor. Kaliteli hizmet, müşterinin sitenizi sevmesi ve sitenize tekrar tekrar girmesi bu işin anahtarı.
Söylemedi demeyin...
Sağlıcakla.
Konu s7e7v7e7n7 tarafından (14-04-2015 Saat 19:49:14 ) değiştirilmiştir.
|