Uzun dönem gideceksin anladığım kadarı ile, üniversiteyi bitirmediğin için pişman olacağın bir kuruma gidiyorsun. Çok fazla keşken olacak diye düşünüyorum. Çavuş olsan ne olur istersen asteğmen olarak git, ben askerden dönerken asteğmen arkamızdan ağlıyordu, beni asteğmen yapanın diye...

Çavuş olurmusun?
- Muhtemelen, uzun dönem eli yüzgün adamları, eli iş tutan adamları severler ve çavuş yaparlar, hem çavuş hem yazıcı olabilirsin bilgisayar tecrüben sayesinde.

İnternet kafeci olurmusun?
- Nerede askerlik yapacaksın bilmiyorum ama her yerde yok internet. Ki bence çok zor ihtimal.

Yanında ne götüreceksin?
- Haftasonu için günlük kıyafet ve bir takım eşortman, traş seti, çorap, don falan götür. Orda verilenler adi oluyor.

Nerede askerlik yaptığın ve ne olarak yapacağın çok önemli, ben kıbrısta yaptım askerliği ve çok sıkıntılı idi, su sorunu, temizlik sorunu, yemek sorunu (TR'de genelde özelleştirilmiş yemekhaneler var nispeten daha iyi) had safada.

Haftasonu usta birliğinde dışarı çıkarsın.

Uzun dönem askerlik yapmak çok zor, en zoru da kısa dönemleri uğurlamak olacaktır diye düşünüyorum.

Ama vatani görev işte, yapacak birşey yok.

Hiç birşeye karışmayıp çok pasif kalmayın bence, ve usta birliğinde bilgisayar kullanmayı bilen varmı diye sorarsalar hemen atlamayın muhtemelen ağaç falan taşıtırlar, onun yerine yazıcılar ile arayı iyi kurun ve bire bir tanışma oluyor zaten bölük komutanı astsb ile falan o zaman dile getirin.

Şimdilik bu kadar,
Dilerim iyi komutanların olduğu bir birliğe gidersiniz ve normal bir insan olarak geri dönme erdemini gösterirsiniz, askerlikten soğutmak suç olmasa daha çok şey yazarım ama işte insanın içinde kalıyor bazı şeyler

Hayırlı teskereler.