Haklısın ama şöyle bir şey var. Bilim direkt olarak zaten ispatlayamaz ancak dolaylı yoldan olabileceğinin üstünde düşünmemizi sağlayabilir. Örnek vereyim, teknik olarak bilim bir canlının tekrar dirilebileceğini ileri sürebilir ve bunun gerçekleşmemesi için hiç bir sebep olmadığını dile getirebilir. Böyle bir aşamaya gelindiğinde ise eğer bilim bunu söylediği halde başaramazsa o halde benim ruha olan inancım daha da kesinleşir. Çünkü bana göre böyle bir şey söz konusu olamaz eğer ölüyü diriltmeyi başarılırsa bende ateist olacağım. Hem benim görüşümün aksi ispatlanacak hemde dini görüşlere uygun olmayabilir. Atıyorum şöyle bir şey olabilir, ölüyü dirilttiler diyelim ruhta bedene geri çağrıldı yani döndü. Lakin buna da ihtimal vermiyorum.
Çözülemeyen çok şey var hocam.En basitinden henüz beynin ürettiği kararlar bile nasıl üretiliyor bu bilinmiyor.Bunla ilgili bir video izlemiştim.Gerçi adamlar kendilerince bunu anlamışlardı ama ben anlayamadım daha doğrusu o kadar ağır,yoğun bir teknik konuşmaları vardı ki sıkıldım kapattım.Bu mantıkla düşünürseniz şuanda ateist olmanız için bir engel yok hocam.Mesele ölüyü diriltmek değil.Mesele o ölen bireyin nasıl oluştuğu?
Bunca şeyin ham maddesi ne bilinmiyor.Gerçi bu yollarda da baya yol aldı insanoğlu ama varılabilecek en son nokta ne tahmin edemiyorum.Şuan ki konumumuz 500-1000 yıl önceki insanlar için hayal edemeyecekleri bir nokta iken bizden sonraki 200-300 yıl içerisinde neler olacak korkuyorum valla.
Tek tahmin edebildiğim git gide insanlığımızı kaybedeceğiz.Teknolojinin ilerleme hızına paralel olarak bizde o kadar teknolojik varlıklar olacağız.Anne,baba,akraba ilişkilerinin uçuk hızlarda kaybolacağını düşünüyorum.
Ölüyü diriltme bana şu bakımdan mantıksız geliyor hocam bedenin içinde bir şeyler var.Bilim de bunu biliyor fakat dinlerdeki gibi buna ruh deyip kestirmek istemiyorlar.Kollar,bacaklar,beyin,kafa,göz,dalak bunlar beynin donanımları bir de bunun yazılımı var ama hâla çözülebilmiş değil.
Dünya elektronik bir aygıt değil ama sanki elektronik bir aygıt gibi sürekli aynı işlemi uyguluyor dönüyor duruyor üzerindeki katmanlar,doğal yapılar aynı şeyleri sürekli yapıyor,canlılar aynı şeyleri yapıyor (insanların standart ihtiyaçlarından,yaptıklarından bahsediyorum) bunlar nasıl sağlanıyor bunları kim yaptırıyor muamma.
Yani bakıyorsun dünyaya bir belleği yok,bir işlemcisi yok ama kısır bir döngü içerisinde aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.