Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacaktı bilen kişilere.
Benim
www.siteadi.com/reklam/300x250.php diye bir dosyam var ve bunu include ettirip 300x250 reklam olarak kullanıyorum, bunu dışardan kötü niyetli birisi ya da reklamlarımı alıp kendi reklamı gibi kullanmak isteyen birisi direkt olarak bu dosyama erişim sağlayıp kodlarımı olduğu gibi alabiliyor.
Nasıl dışardan direk erişimi kapatabilirim bu dosyaya? Forbidden ya da boş sayfa çıkarmak istiyorum.
Misal bir sitenin nasıl db.php sine giremiyorsak bunun da o şekilde olmasını istiyorum. Çok şey denedim ama olmadı.
Cpanel hotlink protection ile de yapmayı denedim fakat bu kez sitem php tabanlı olduğu için php dosyalarına erişim tamamen kapandı ve sitemin hitleri birden dibe vurdu. Yapamadım yani..
Önerdiğiniz, kullandığınız bir php koruma yolu var mı??
www.siteadi.com/reklam/300x250.php bu dosyaya nasıl direk erişim sağlayıp kodları alıyor bu kısmı anlamadım. PHP kodları yorumlayıp html çıktı verir zaten. Sizin reklamlarınız flash veya resim değilde html kodlardan oluşuyor ise kaynağı görüntüle diyip zaten alınır oradan. Yada bende sizin demek istediğinizi anlamadım. Siteni öm atabilirsiniz isterseniz nedemek istediğini anlamak için