yuri1907 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4-5 aydır pinterest ile uğraşıyorum iyi bir kitle ve sağlam boardlarım oldu sayılır.
son birkaç gündür bu emeğimin meyvesini hit olarak almaya başladım fakat kazanç olarak hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. yoksa endişelenmek için henüz erken mi ?

ingilizce bir site ve günlük hit ve adsense kazanç görüntüsü bu konu hakkında tavsiyesi olan var mıdır daha çok hit göndermem mi gerek ?

Daha durumun ilk gununde, ilk defa hitlenmeye baslayan bir sitenin ilk hitli gununde, gunduz daha 1de (amerikada henuz ya gece ya sabah erken saat) bu kadar hemen telasa kapilmak dogru olmaz. Nasil ki 4-5 aydir verdiginiz emegi yeni yeni almaya basliyorsaniz, bir muddet daha bekleyip, reklamlara tiklanma orani/tbm maliyeti vb. bi rayina oturduktan sonra, mudehale icin konusulmasinda fayda var.

yani hemen hit geldiginde kazanc oalcak degil, gelen hitin size olan getirisi bir muddet incelenir, sonrasinda "asagi yukari getirisi xxx, donusum orani xx" diyebildiginiz andan itibaren, hit calismasi, paylasimalrda degisiklik, temada duzenleme, reklam yerlesimleri vb calismalari ile kazanc arttirilir.

Onerim, daha cok basinda bu durum, degerlendirmek cok yanlis olur. Bir muddet akarina bi birakin, bi bakin bakalim durum ne olacak.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
350 gösterime 1 tık varsa endişelenmelisin

reklam yerleşimi kötü olabilir

pinterest kullanıcısı pek reklam tıklamaz organik(google yahoo msn) trafik yakalamak lazım

Reklam yerlesimi ile duzeltilebilir, gelen kullanicinin da ilgisi onemli tabi, ama pinterest kullanici pek tiklamaz diye birsey yok, cok yanlis bir bilgi.Pinterest kulllanici zaten organik kullanici, dam resmi begeniyor ki tiklayip daha fazlasi icin ziyarete gidiyor siteye. Organik hit googledan gelen demek degil, organik hit hiel hurda yapmadan kullanicinin kendi istegi ie siteye gitmesidir. Yanlis bilgilendirme olmus.

edit: reklamalrla ilgili bilgilendirme yaptim.