Bana göre yersiz bir konu olmuş. Adwordsü o kadar çok kullanan olmazdı aksi halde. Geri dönüşüm oranı mı? TV'ye reklam verenlerin geri dönüşüm oranı nedir? Reklamların geri dönüşüm oranı öyle sizin dediğiniz gibi hesaplanmaz. Belki daha sonra kendiliğinden google da aratıp sitenizi bulup üye olacak. O anda işi vardı bir baktı ama üye olmadı. Örnek verdim sadece. Ayrıca doğru hedef kitleyi tanımaladınız mı? Tanımadıysanız bile hedef kitlenizi ne kadar iyi tanıyorsunuz? Davranışları nedir? Doğru hedef kitle ile en etkin şekilde reklamlarınızı buluşturacak ayarları yaptınız mı? Şüpheli...Son olarak bir kişi başarısız oldu veya öyle değerlendirdi diye adwords başarısız denilemez.

Ayrıca reklam verirken, ne kullanırsanız kullanın, her tıktan sonuç beklerseniz çok yanılırsınız. Geri dönüşüm oranı sektörden sektöre, hedef kitleden hedef kitleye ve üründen ürüne değişiklik gösterebilir. Doğaldır. Yüksek olmayabilir.

Ve de, belki de insanların üye olmak isteyeceği bir şey ortaya koyamamışsınızdır. Neden insanlar üye olmuyor demek yerine ilk fırsatta adwordsü suçlamak kolaycılık gibi geldi bana.