Açıklaması kısa ve net;
Günümüzde oluşan, bilgim yok fikrim var yanılgısı.
Bir de artık şöyle bir durum oluştu. Bilişim suçu savcılığa gidicem suç duyurusunda buluncam ben haklıyım. Hiç düşünmüyor VDS'ten Dedicated sunucudan yapılan illegal uploadlar da bu suç duyurusuyla çıkacak.
Haklı olanın her zaman hakkını aramasından yanayım. Son dönemlerde oluşan bu durum ise sadece arsızlık başka birşey değil.
Firmalarda da suç buluyorum bu konuda. İllegal iş yapan adamlar bile savcılığa gitmekle tehdit ediyorlar, bahsettiğiniz gibi 7 yıllık bir firmasınız, bir avukatınız olmalı bu suçlamalara hukuk yoluyla cevap vermelisiniz. Aksi takdirde yarın yeni birisi gelip aynı tehditlerde bulunacak.
Ayrıca legal işlemler için de artık yasal olan noter onaylı sözleşmelerle işlem yapılması gerektiğini düşünüyorum. İnternet ortamında 10 TL bile önemlidir ve 10 TL'lik iş için bile sözleşme yapılabilir. Makale yazan arkadaşları ele alalım, belki çok uç noktada 5 makale yazıcak 10 tl'ye ve bunun için ince araştırmalara girecek. Yazık değil mi bu emeğe ?
@bartuc sizin hakkınızda; bu zamana kadar bilmiyordum, tanımıyordum ve müşteriniz olmamıştım, son alışveriş yaptığım bir arkadaş önerdi hosting için ucuz yollu bir hosting paketi aldım. Teşekkür başlıkları altında adınız çokça duyuluyor. Umarım hizmetleriniz daim olur.
Belirttiklerim şahsi görüşümdür. Kimseyi küçük düşürmek, yüceltmek ya da yandaşlık yapmak tarzım değildir.