@protos78;

Atatürk'ün müslüman olup olmaması beni bağlamaz ancak müslüman olup olmadığını sorarsan bende sana müslüman değilse cebinde taşıdığı Kur'an nedir diye sorarım. Süs diye mi koymuş yoksa ondan güç mü alıyordu, yoksa sadece sizin gibi bilgi sahibi olmak için mi okuyordu. Bilimi yol gösterici olarak zaten takip ediyorum, bilimi zaten Tanrı getirmedi mi? Hiç bir yasanın kuralın olmaması gerekirken enerjinin nasıl madde olarak sonrasında ortaya elle tutulur gözle görülür bir şey çıkması şans eseri mi.

Bilim ancak bana ölene kadar yol gösterici olur peki ya daha sonra. Bilim bu evrenin bile 100 de 10 nunu çözemedi. Ne biliyorsun belki de gerçekten bir ruha sahipsin. Zaten senin özgür bir iraden varsa eğer buna inanıyorsan bana bilimsel metotlar ile izahını yapamazsın. Ben zaten bilime dayanarak ondan güç alarak Tanrının varlığının kanıtlarını ruhumuzun var olduğunu nefsime açıklayabiliyorum. En basiti anlaşılır bildiğimiz şekli ile bu; bir sanat eseri varsa sanatçı da olmalıdır. Atatürk ise cahillikle bir savaş veriyordu aksini iddia edebilirsin gayet normaldir inancına göre.

Nahl 63;
Tallahi. . . Andolsun ki, senden önceki ümmetlere de irsâl ettik de, şeytan onlara yaptıklarını süsledi (Rasûllerin bildirdiklerini inkâr ettiler)! O (şeytan - vehim) bugün (de) onların velîsidir. . . Onlar için acı bir azap vardır.

http://www.sorularlaislamiyet.com/so...lanabilir.html

Muhammed 7
Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.

http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...sit-nedir.html

Saffat 125
"Yaratıcıların en güzelini, sizin ve geçmiş atalarınızın Rabbi olan Allah'ı bırakarak "Ba'l'e mi tapıyorsunuz?"
http://www.sorularlaislamiyet.com/ar...a-cikiyor.html

d. Ahsenü'l-Hâlıkîn, Allahu ekber, Hayru'l-Fâsılîn, Hayru'l-Muhsinîn (Yaratıcıların en güzeli, Allah en büyüktür, işleri çözüme kavuşturup karara bağlayanların en hayırlısı, iyilik yapanların en iyisi) gibi tabirlerde ki bir muvazene/karşılaştırma, Cenâb-ı Hakk'ın mevcut sıfât ve fiilleri ile, bu sıfat ve fiillerin küçük örneklerine sahip olanlarla bir muvazene/karşılaştırma değildir. Çünkü bütün kâinatta, cinlerde, insanlarda ve meleklerde olan kemaller, Onun kemaline nispeten zayıf bir gölgedir; nasıl muvazeneye gelebilir? Bilakis buradaki muvazene/karşılaştırma, insanların ve bilhassa gaflette olanların nazarına/bakışına göredir.

Örnek Ayet;
Hac-73
Ey insanlar! Size bir örnek verildi. Şimdi ona iyi kulak verin. Sizin Allah'tan başka taptıklarınız bir sinek dahi yaratamazlar, hepsi bunun için toplansalar bile. Eğer sinek onlardan bir şey kapsa bunu ondan kurtaramazlar. İsteyen de âciz, istenen de.

Kelime oyunları yaparak bir yere varamazsınız. Sorduğun sorular hep daha önce cevaplanan sorular. İslam olan bir yerde doğduk neden diğer dinler bize yalan olsun, yalan olsaydı en başta Kur'an da diğer peygamberler ve dinler yalanlanırdı. Yalanlamak bir kenara o dinler ve peygamberler ile bilgiler veriliyor. Allah tarafından getirilmediğini ileri sürdüğün kitapta ne hikmetse diğer dinler yalanlanmak yerine destekleniyor güzel bir noktaya temas ettin aslında. Sen de bir kitap yaz bakalım yazabilecek misin, ilk olarak yapacağın şeyler eminim zina serbest olmalı, içki helal olmalı, bütün dinler yasaklanmalı, sınırsız özgürlük olmalı, insanlar paraya tapmalı. Kısacası insan nefsine heveslerine yaranan bir kitap olacak ama bak ne hikmetse kitaplar Tanrı'dan gelmiş ki onu ileten elçiler bile ondan yararlanamamışlar. Ben olsaydım en başta bütün zenginliklere göz dikerdim ama ne hikmetse böyle bir şey olmamış...

Ayetleri kelime oyunları yaparak ayetlerin zamanlamasından yola çıkarak bir yere varamazsınız.

Böyle bir çok ayet var bu ayetleri baz alarak karşılaştırsana.
Senin dinin sana benim dinim bana...
Yunus 41-42-43
Onlardan sana kulak verenler de vardır. Fakat sağırlara, hele akılları da ermiyorsa, sen mi işittireceksin?
İçlerinden sana bakanlar da vardır. Fakat körlere, hele gerçeği görmüyorlarsa, sen mi doğru yolu göstereceksin?
Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler.

Bak ta ne zaman yazılmış halen geçerliliği sürüyor ve hala sizin gibi insanlar akıllanmıyorlar.

Maide-3
Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah'a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.