Hocam şöyle söylemek gerekirse, ben türkiyeden para kazanamıyorum. Arayüz tasarımcısıyım ve freelance sektörü çok sancılı. Siz de tasarımcısınız sanırım bilirsiniz. Yaşadığım şeyler üst üste geldi son olarak böyle bir olayın başıma gelmesi bardağı taşırdı diyebilirim.
İşimi rahat ve güzel bir şekilde yapabilmek için amerika da yaşamak zaten aklımda olan bir durumdu, sadece biraz hızlandırmam gerektiğini düşündüm açıkcası. Bakıyoruz işini iyi yapan tasarımcılar türkiyede durmuyor, zaten durması çok mantıksız olur.
Yani benim hedefim şimdi veyahut sonra da olsa amerikada yaşamak.
Hocam siz alay edercesine yorum attığınız için o anki sinirle fazla tepki göstermiş olabilirim. Ama yinede böyle bir konuya o şekilde yorum atmak doğru değil.
Macaristan nasıl bir ülke hocam, artılarını eksilerini aktarabilirseniz sevinirim.
Parası TL ile aynı değerde, Avrupa birliği ülkesi, kızları avrupanın en güzel kızlarıdır(Polonya, Ukrayna, Rusya, Avusturya, Almanya, İspanya gitmiş birisi olarak söylüyorum), web tasarım işlerinde zayıflar o yüzden kolayca iş bulabilirsin diye tahmin ediyorum. Ev kirası oturacağın eve göre değişir, 250 TL den başlar 20 bin TL ye kadar çıkar. Yaşantı da sana göre değişir ama Avrupa birliğinin en ucuz ülkesidir. Alacağın maaş TL ile 2000-3000 arası değişir.
Rahat yaşam keyfine bakmak istiyorsan gelebilirsin. Para biriktireceğim dersen senin için doğru bir yer olmaz.