Hunper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şunu söylemeden edemeyeceğim. Herkesin bazı sorunları vardır. Seni bu sorunların yıldırması beni üzdü açıkçası.
Neyse dönelim konumuza. İşin prosedürünü vs hiç bilmiyorum hiç gitmeye çalışmadım henüz ama bazı hikayelerim var.
Amerika'ya giden bir kaç yakınım var onlardan bahsedeyim. Bir tanesi okul aracılığıyla gitti. Work and travel olarak. Danışmanlık şirketine 8bin tl(bilet, iş bulma, konaklama cart curt 4 ay) para verdi ve gitti. Okul olmadan gitmeye kalkışırsan vize alması en zor ülkelerden bir tanesi. Kaldı ki sen oraya yerleşmek istiyorsun vatandaşı olmak istiyorsun. Bankada 30-40bin dolar paran yoksa sana diğer arkadaşımı anlatayım

Eskiden bir mağazada çalışıyordum. Satış elemanıydım. Herkesin bazı hayalleri vardır boş vakitlerimizde anlatırız birbirimize. Bu çocuğun hayali içlerinde en ilginciydi. 7 ay sonra istanbuldan kalkan bir gemiye işçi olarak girip amerika kıyısında gemiden atlayarak kaçak gireceğini söyledi. Aynı şeyi amcasıda yapmış. Daha sonra orada evleneceği kızı bulup pasaport ve vize ayarlayıp evleneceğini söylüyordu. Bu şekilde Amerika vatandaşı olacaktı. Duyduğum kadarıyla gemide çalışmaya gitti ancak Amerika'ya varabildimi varamadımı bilmiyorum

Özet geç: Paran yoksa işin zor

Ayrıca şunuda belirteyim, siyasetten nefret ederim ama bu ülkeyi sen ben bırakıp gidersek kim toparlayacak
Hocam şöyle söylemek gerekirse, ben türkiyeden para kazanamıyorum. Arayüz tasarımcısıyım ve freelance sektörü çok sancılı. Siz de tasarımcısınız sanırım bilirsiniz. Yaşadığım şeyler üst üste geldi son olarak böyle bir olayın başıma gelmesi bardağı taşırdı diyebilirim.

İşimi rahat ve güzel bir şekilde yapabilmek için amerika da yaşamak zaten aklımda olan bir durumdu, sadece biraz hızlandırmam gerektiğini düşündüm açıkcası. Bakıyoruz işini iyi yapan tasarımcılar türkiyede durmuyor, zaten durması çok mantıksız olur.

Yani benim hedefim şimdi veyahut sonra da olsa amerikada yaşamak.

abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amacım seni kırmak değildi. Ama sorunlardan yada başka şeylerden kaçmak için şuraya gideceğim buraya gideceğim diyerek hiçbir yere gitmeyenlerin haddi hesabı yoktur. Yaşında daha gençmiş, bence önce bir şeylerin üstesinden gelmelisiniz Amerika'ya bir kaçış değilde başarınızın devamını getirmek için gitmelisin. Ha diyerek gitmenizde gerekmiyor plan yapın ve bu programa göre hareket edin. Burada sorunlar yaşamışsınız ama bu yaşta oraya gidince hiçbir sıkıntı çekmeyecek misiniz, bir sorun yaşamayacak mısınız. Var mı bunun bir garantisi, burada yada Amerika da olmanız bir şeyi değiştirmez önemli olan herhangi bir sıkıntı karşısında altından kalkabiliyor musunuz. İşin bu yönü ile değerlendirdim o yüzden tekrar kusura bakmayın.
Hocam siz alay edercesine yorum attığınız için o anki sinirle fazla tepki göstermiş olabilirim. Ama yinede böyle bir konuya o şekilde yorum atmak doğru değil.

iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Macaristan'a gelmek istiyorsan yardımcı olurum. 1 yıl öğrenci gibi okula gider gelirsin sonra çalışmaya başlarsın. 6 bin dolar okul parası bir de 10 bin euro hesabında gösterebilecek paran olmalı. Başka masrafın yok. Buraya girdikten sonra tüm avrupada iş arayabilirsin, işi bulduktan sonra firma sana oturum izni sağlıyor zaten. 1 TL'de paranı almam.
Macaristan nasıl bir ülke hocam, artılarını eksilerini aktarabilirseniz sevinirim.