Böyle konulara pek girmem aslında ama yazma gereği hissettim ondan yazmak istiyorum. Kurandan örnekler verilmiş.
Nisa 74. ayeti örnek vermişsin sevgili protos

Fakat hemen azçık üste bakarsan
71. Ey iman edenler!
Tedbirinizi alın; bölük bölük savaşa çıkın, yahut (gerektiğinde) topyekün savaşın.
Ayettendende anlaşılacağı üzere tüm millet savaştadır. Ve ortamda savaştan kaçanlar ve savaşa girecekleri engellemeye çalışan müslümanlarda vardır. Daha doğrusu savaşmaktan korkuyorlar. Barış içinde yaşamak arzu edilir bir şey olmakla beraber, tarih boyunca devamlı gerçekleştiği görülmemiştir.Bunun yanı sıra 74 ün hemen altına bakarsanız
75. Size ne oldu da Allah yolunda ve «Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!»
diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz!
Mekkenin fethinden önce orada kalıp Medineye göç edemeyen müslümanlar zalim, müşrik Mekkelilerden büyük işkenceler görmüş, cefalar çekmiş ve Allaha iltica ederek Ondan yardımcı göndermesini dilemişlerdi. Ayet buna işaret etmekle beraber, dünyanın neresinde olursa olsun,
zulüm ve haksızlığa uğramış çaresizlere müslümanların yardım etmelerini ve gerekirse onların uğrunda savaşmalarını istemektedir.
Ayrıca kitabı islamiyeti insanların yaşayış tarzına göre değerlendirirseniz büyük bir çıkmaza kendinizi sürüklersiniz. Bu yüzden donenin kendisine yani kurana odaklanmak gerek. İnsanların yaşayış tarzı sizi yanıltır malesef. Bu tarz insanları gördüğünüzde islam bumu dersiniz ama çok büyük yanlış etmiş sayılırsınız.
Ayrıca arkanızı şu meşhur fizikcilere yaslarsanızda pek iyi sonuçlar alamazsınız hiçbirisi bing bang ın öncesini açıklayamıyor ve daha bir sürü şey. Ayrıca dünyaca ünlü aristo un hareket yasaları o zamanın bilgileri ve koşulları altında ortaya koyduğu fikirlerinin birçoğu, elbette, bu gün yanlıştır. Ama o, 2300 yıldır düşünceleriyle aramızdadır. Fizikçiler çok fazla yanılgıya düşmüşlerdir tarihi araştırırsanız görürsünüz. Kısacası fizikçilar
İnanmak istemiyorum, bilmek istiyorum diyorlar. Dünyanın sırrını tam anlamıyla malesef çözemezsin bir noktada yukarıdaki soruyu insan kendine sormalı
inanmakmı istiyorsun ? bilmekmi ? bilmek istiyorsan fizikçiler gibi Allah'ı inkar edersin koybolur gidersin. Başkada mesaj attam surçi lisan ettiysek afola.