Şunu söylemeden edemeyeceğim. Herkesin bazı sorunları vardır. Seni bu sorunların yıldırması beni üzdü açıkçası.
Neyse dönelim konumuza. İşin prosedürünü vs hiç bilmiyorum hiç gitmeye çalışmadım henüz ama bazı hikayelerim var.
Amerika'ya giden bir kaç yakınım var onlardan bahsedeyim. Bir tanesi okul aracılığıyla gitti. Work and travel olarak. Danışmanlık şirketine 8bin tl(bilet, iş bulma, konaklama cart curt 4 ay) para verdi ve gitti. Okul olmadan gitmeye kalkışırsan vize alması en zor ülkelerden bir tanesi. Kaldı ki sen oraya yerleşmek istiyorsun vatandaşı olmak istiyorsun. Bankada 30-40bin dolar paran yoksa sana diğer arkadaşımı anlatayım
Eskiden bir mağazada çalışıyordum. Satış elemanıydım. Herkesin bazı hayalleri vardır boş vakitlerimizde anlatırız birbirimize. Bu çocuğun hayali içlerinde en ilginciydi. 7 ay sonra istanbuldan kalkan bir gemiye işçi olarak girip amerika kıyısında gemiden atlayarak kaçak gireceğini söyledi. Aynı şeyi amcasıda yapmış. Daha sonra orada evleneceği kızı bulup pasaport ve vize ayarlayıp evleneceğini söylüyordu. Bu şekilde Amerika vatandaşı olacaktı. Duyduğum kadarıyla gemide çalışmaya gitti ancak Amerika'ya varabildimi varamadımı bilmiyorum
Özet geç: Paran yoksa işin zor
Ayrıca şunuda belirteyim, siyasetten nefret ederim ama bu ülkeyi sen ben bırakıp gidersek kim toparlayacak