Webkanyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yukarıdaki saydıklarım birbiri ile ilişkili anahatlarda bilmesi gerekenler;

HTML (XHTML, HTML4, HTML5)
CSS (2.1, CSS3)
CSS Pre-Processors (LESS-SASS-Stylus)
JavaScript
Ajax
Haml
CoffeeScript
Twitter Bootstrap
Modernizr
AngularJS
Knockout.js
jQuery
Node.js

bunlardır. yaptığı işi diğerlerine entegrasyon kısımları uyumluluk vardır sadece. bunlardada sıfırdan birşey yapmıyor burada sıfırdan yazdıgı şey html,css,js'dir. 3000 tl maaş verdiğin adamın sana aylık maaliyeti zaten 5000 tl civarlarında Türkiye'de sizin dediğiniz paraları sap expert'e veriyorlar bilmiyorum bunları ezberemi konuşuyorsunuz ama. html,css ve js için 3000 tl gayet dolu bir maaştır. expert olmamak kosuluyla java bilenler bu ülkede 4000-6000 tl arası maaş alıyor piyasadan ne kadar haberdarsınız acaba?
Olaya şuradan bakarsak daha mantıklı olur. Bu saydıklarınızın hepsini bilen bir adam hiçbir yere bağlı kalmadan Freelance olarak aylık 5000 TL'yi rahat kazanır. Sadece R10'da olsa 2500 TL'yi kazanacağına kesin gözüyle bakıyorum. Bunun uzmankiralası,bionluğu,armut'u vs. v.s siteleri var. Bugün kurumsal bir web sitesinin CSS Kodlamasını 400 TL'ye yapıyoruz. Sizin söylediğiniz bu vatandaş. Bir kurumsal siteyi 4-5 saatte çıkarır. Buda demek oluyor ki her gününe en az 250 TL sığdırır. Hesap edin bakın. Sizin verdiğiniz parayı evinden kazanacak bir adam neden sizin firmanıza gelsin ?

Başta da belirttiğim gibi 10 yıldır yazılım firmalarında çalışıyorum halada çalışmaktayım. Yani sektörün yabancısı değilim. Eğer ki gerçekten işi biliyorsanız böyle bir elemanı bulsanız bile elinizden kaçırmamak için 10000 TL'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Yoksa o elemana 3000 TL verirseniz en fazla 1 ay sonra başka bir firmaya uçacak siz de arkasından bakacaksınız. Şu anda çalıştığım firmada

Bootstrap,
PHP,
HTML5,
CSS3,
Javascript,
jQuery,
Angular
NodeJS

Bilen birisi var aldığı maaş 2500 TL'dir.