themeking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Malesef okul konusunda pek iyi değilim, alaylı web tasarımcıyım işime güvenerek yurt dışında yaşamayı düşünüyorum aslında.

ABD lokasyonlu bir firma ile anlaşıp işimi hazırlayıp gitme durumum olabilir mi sizce ?. Yani iş ayarlamış olmamın vizede etkisi ne olur.
Hocam,

Ben yurtdisindayim. Size yardimci olmaya calisayim.

1. Yaptiginiz temalara baktim. Ortanin ustuler. Oncelikle isinizde cok daha iyi olmaniz gerekiyor.

2. Direkt olarak buraya gelmeniz zor. Cunku sizi daha onceden tanimalari, yada unlu bir designer olmaniz gerekiyor. Bence oncelikle ingilizce ve okul isini cozun. Amerikadaki bir sirket sizi H1 vizesi ile ise almaya kalktiginda siz lisans mezunu olmadiginiz icin gocmenlik burosu bu isi buyuk ihtimalle onaylamaz. Cok kaba soylersek sizin oncelikle ingilizce ve okul isini cozmeniz lazim. Cok kiytirik, 2 yillik bir okul olsada olur. Bunlarin yaninda tasarimla ilgili sertgifikalar falan almaya bakin. Ayrica ingilizce sorunuu cozun.

Benim size diger tavsiyem TRdeki cokuluslu sirketlerde ise girmeniz. Iyi maas yada pozisyon dusunmeyin, kapidan iceri girin, ileride bu pozisuyopn degisitr. Turkce teknoloji bloglarini takip edin, bazi turk startuplari cok iyi isler yapiyor, buralarada girebiluirsiniz. Eger uluslarasi bir sirkette iyi is yaparsaniz, onlarin yurtdisindaki burolarina transfer olabilirsiniz.

Tasarim isi cok teknik olmadigi icin transfer zor, ama yinede imkansiz degil. Open source projelerde iyi isler cikarirsaniz, insanlar sizi tanirsa, elbette uzaktanda olsa sizi ise alabilirler.

Amerika yada baska bir bati ulkesine vasifsiz olarak gelmeyin. TRde bazi yerlerde goruyorum, turist vizesi ile gelip, koseyi donme muhabbeti yapiyorlar, o is imkansiza yakin. Cunku saati 6-7 dolara calistirilar, o paraylada burada zor gecinirsiniz. Yani iyi sartlarda buraya gelmeniz gerekiyor, diger turlu TR zaten daha iyi.