Size başımdan geçen bir olayı anlatayım .

Lise yıllarımda okuldan sonra çalışırdım o zamanki patronum eski bir özel kuvvet askeriydi ordudan çıkmış ticaret yapıyor bende yanında çalışıyorum.Bir ara malzemelerde bir sorun çıktı bana gelip paranı veremem çünkü böyle böyle falan dedi bende üzüldüm adama zarar verdik parayıda alamadık üstüne diye bir şey demedim tamam abi dedim sen haklısın.Nemi oldu sonra şuan abimden bile ileri diyebilirim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez.Ve bana dediği şey o an yaptığın şeyle iç dünyanı okudum demesidir.

Yani özetle verirken güzel hoş iyi vermeyince kötü yaramaz bencil diyecek insanlarla vaktinizi boşa harcamayın.İyilik yaparsın değerini bilmez bir şey vermezsin senden kötüsü olmaz.Öyle birisi olacak ki size basit meseleler için darılmayıp önce kendisini değil sizi düşünecek sizde öyle tabi...

Geçmiş olsun bir dahakine dikkat edin ve inşaAllah karşı kişinin tutumu sizin bu güzel huyunuzun sona erip tam tersi bir ruh haline girip karşınıza çıkacak olan o değerli insanı kaybetmenize neden olmaz.Bir de şu varki "iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir".