Bir hafta öncesinde cepteteb için internetten başvurdum ve 2 gün önce kurye kartımı teslim etti.

Gelen kurye daha ilk defa böylesine bir kart dağıttığını söyledi. Sanırım daha öncesinde kayseri de cepteteb için fazla başvuran olmamış yada bu abiye rast gelmemiş. Kendisi de formu nasıl dolduracağını bilemedi ama TEB örnek bir başvuru formu örneği koymuş dosya içine. Onlara bakarak formu doldurduk.

İyi güzel hoş ama beni en çok kıllandıran konu ise kuryenin nüfus cüzdanımın resmini çekmesi oldu. İnsan ister istemez bu devirde kimseye güvenemiyor. Bankayla hiç bir alakası olmayan bir kurye kendi cep telefonu ile nüfus cüzdanımın önlü arkalı fotoğrafını alarak gitti. Şimdi durduk yere adamın arkasından iftira etmeyeyim ama bu işe art niyetli bir şekilde giren bir adam o bilgilerle her türlü işe kalkışabilir. Bankanın/bankaların buna farklı bir çözüm bulması gerekiyor.

Belki bu bilgileri kendi kullanmayabilir ama o cep telefonu yarın bir gün ikinci el pazarında kendine bir alıcı bulursa işin boyutu daha vahim bir hal alabilir. Telefonunuzdan sildiğiniz fotoğrafların büyük bir kısmı bilgisayara bağlanıp recovery programları ile geri getirilebiliyor. Buda ayrı bir felaket senaryosu. Sadece bu tarz içerikler değil kendinize ait mahrem resim ve videolar da bir kaç tıklama ile geri getirilebiliyor. İnsan ikinci el cihaz alıp satarken bile hep tedirginlik duyuyor.

Sonuç itibari ile kartım elime geçti ve yanında da üzerinde bankanın logosu bulunan incecik bir şarj cihazı çıktı. Şarj cihazını bilgisayara bağlayıp kısa sürede şarj edebiliyorsunuz. Doluyorken kırmızı- mavi yanıyor, şarj tam dolduğunda ışık sürekli mavi yanıyor. Cihazın telefonları şarj etme süresi de gerçekten tatmin edici diyebilirim. Bu aleti ister bilgisiyar da isterseniz de 5v bir adaptörle doldurarak cüzdanınızda yada gömlek cebinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Şu anda bilgiler genel merkeze gidip işleme alınmamış olmalı ki halen kartım kullanıma açılmadı. Sanırım bir kaç güne hesabım açılır.

Kampanya konusunda enpara ile karşılaştırdığımda cepteteb in daha fazla işe yarar kampanyası olduğunu gördüm. Tabii benim ihtiyaçlarımı karşılayan kampanyalar bunlar. Yoksa enpara nın da güzel kampanyaları var.

Sonuç olarak bir yada iki hafta süresinde başvurduğunuz ile ve kuryenin yoğunluğuna göre kartınız size teslim edilip kullanıma hazır hale geliyor. Tek rahatsız olduğum konu da yukarıda belirttiğim gibi kuryenin nüfus cüzdanımın fotokopisini kişisel telefonuyla çekmesi oldu.