Hocam,
Sen TRdeki islami anlayisi gercek islam saniyorsun. Su anda halkin bildigi gercek islam degildir, ac Kurani oku, anlarsin. Ama yoneticilerin bildigi gercek islamdir. Oteki tarafa gittinde, eger Allah gercek ise gorursun. Ac Kurani oku. Mesela anladigim kadariyla siz ISIDin yaptiklarini islamiyete uygun olmadigini dusunuyorsunuz. Yaz mesela sunu sunu yapiyor, bu islamda yok de, bende sana tek tek ayetle, hadisle yaptiklarinin islama gore yasal olduigunu ispatlayayim. Onun yerine hakaret etmeyi tercih ediyorsuunz.
Bak mesela defalarca sordunuz cevap verdim, size ufak bir soru sordum, cevap vermekten cekiniyuorsunuz. Ucuncuye soruyorum. Ben onceden muslumandim, simdi degilim. Islmadan ciktigim icin cezam olum. Islama gore benim oldurulmem lazim, sen bu cezayi gerceklestirebilir misin? Sana Allah beni oldurmeni emrediyor, yapabilir misin?
Cevap verdim müslümanlık bu değil kendine göre yorumluyorsun ayetleri. Senin öldürülmen gerektiğini sen söylüyorsun din böyle birşey söylemiyor öyle olsa hergün birileri öldürülür. İslam dininde zorlama yoktur. Tevbe edip tekrar müslüman olma ihtimalin varken kim seni öldürebilir? Nerde gördün dinden dönenin öldürüldüğünü? işid saçmalığından bahsedeceksen yine hiç konuşma daha iyi. Kendini inandırmışsın bazı şeylere insanlarında senin gibi düşünmesini bekliyorsun. Ne oluyorsa bu amerikaya gidenlere birşeyler oluyor. Ben ateist ve deistlerle oturdum çok kez tartıştım fikirlerinin saçma olduğunu kabul edenler bile oldu. Daha fazla buradan da tartışmak istemiyorum forumu uzun zamandır kullanmıyorum Türkiye'ye gelirsen dilediğin ortamda tartışırız. Herkese iyi sabahlar.