Müslümanlar ISID için senin düşündüğün gibi düşünmüyorlar.
O senin gorusun. Muslumanlar senin dusundugun gibi dusunseler ISID zaten ayakta kalamaz. Sen hic ISID bizim burokratlari rehin aldiginda, ISID icin eylem yapan musluman gordun mu? Israil bisey yapinca hemen ayaklaniyorlar, ISID yapinca kimseni bisey yaptigi yok. Sadece TRde degil, dunyanin her yerinde boyle. Bak PKKya, kradenizde tutunamaz, cunku karedenizluiler destek vermez, ama kurtlerin yogun oldugu bolgede bazi kurtlerin destegiyle ayakta durur. ISID'i muslumanlar desteklemese zaten ayakta durmaz. O bolgenin halki desteklemezse zaten bir gunde coker.
Sen TRde ogretilen tatlisu muslumanliginin etkisi ile bu sekilde dusunuyorsun. Dunyanin diger yerlerindekui islam oyle degil. Zaten ortamala bir muslumana gore TRdekilerin buyuk kismi kafirdir. Inanmiuorsan, TRye gelen bir arapla dost ol, o sana soylesin. .
Kaldı ki ISID siyasi bir konudur çeşitli ülkelerin oluşturduğu terör örgütüdür bunların müslümanlıkla alakası yoktur. Bunu çok iyi bildiğin halde ısrarla aynı şeyleri söylüyorsun.
Islam zaten siyasi birlikteliktir. Mesela bugun islam imparatorlugu kurulsa, pakistandaki insanla seni ayni devlet icinde tutan tek sey dindir.
ISID islama gore teror orgutude degildir. Teror siyasi,ekonomik ve dinsel amaclara ulasmak icin sivillere baski uygulamaktir. Mesela PKK teror orgutudur, ISID degil, PKK vurur kacar, ISID ele gecirmek icin calisir, topraga sahip cikar. ISIDin sivillere en ufak baskisi yoktur, teror orgutunun topragi olmaz, devletin topragi olur, ISIDinde topragi vardir, yarin bigun ISID batililarla anlassin, onlari ilk devlet olarak TR tanir. Musluman bir insan ISIDe teror orgutu demez, diyemez, Kurani okuyan bilen biri diyemez. Bana inanmiyorsan bizim memleketi ypnetenlere bak, bir tanesi ISIDe teror orgutu dedi mi?
Sana nasıl bir müslümanlık öğrettiler bilmiyorum ama bana öğretilen müslümanlıkta karıncayı bile incitmemem söylenirdi.
Sana yanlis ogretmisler, acip Kurani okursan, sana ogretilen ile Allahin dedikleri arasindaki farki gorursun. TRde cumhuriyet ile laik duzene gecildigi icin Islamin toplum uzerindeki etkileri yumusaktir. Islamin etkisi kisitlandigi icin zaten musluman ulkeleri icinde en gelismisi, en yasanabiliri Turkiye. Yoksa zaten Misir, Suriye gibi olurdu memleket. Ama islam geri donuyor, senin ogrendigin yumusak islam yerine, gercegi cok degil 2-3 nesil sonra TRde hukum surecek. Bak Allah sana ne emrediyor:
Nisa 74: O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz.
Allah sana savasmani emrediyor. Bunun karsiliginda mukafat veriyor. Ama sen daha islamindan cikanin oldurme emrini bile gerceklestirecek durumda degilsin. Mesela sana yukarida Islamdan ciktigim icin oldurulmem gerektigini soyledim, sen oldurebilir misin dedim, cevap vermedin. Allahin sana oteki tarfta protos78'e sana gereken cezayi verip, oldururum demedigin icin hesap soracak, farkinda degilsin. Allahin emrine uymadin.
Sıradan bir kimya kitabı bile okusak , sen ayrı özet çıkartırsın ben ayrı özet çıkartırım. Kısacası neyi nasıl yorumladığına bağlı.
O oyle degil. Ayni kimya formulunude ikimiz ayni anlariz, ozetler farkli olsada. Kuranin ozude heryerde aynidir.
Memleketi soyanlar bunlar çok başka konular.
Baska konular degil, bana islamin nasil ulkeleri geri biraktigini sordun, bende cevabini verdim. Islamda senin gavurlari soymanda en ufak bir sorun yoktur. Sadece islamin hukum surdugu, seriat kanunlarinin gectigi yerde gavurlarin parasini calamazsin. Devlet onlara can ve mal guvenligi verir. Bak ISIDe, kendisine karsi gelmeyen, hristiyanlara dokunmaz, gelenleri oldurur, olmazsa esir eder. Sen hic Osmanli niye Istanbuldaki rumlarin mallarini yagmalamiyor, ama avusturyadaki hristiyanlarin mallarini yagmaliyor diye dusunmedin mi? Istanbuldakini yaglamayamazsin, cunku islam topragi. Avusturyadakini yagmala, ne calarsan bir kismi senindir. Ganimetten pay alirsin. Islamda kanun boyle, Osmanlida uyuyor, ISIDte.
Bu memleketin bashirsizi nasil rahat uyuyor, cunku Islamda seriatin olmadigi yerde paralari calabilirsin. Bashirsiz NIsa 74'e gore Allah yolunda savasiyor, mesela Kurana gore, Allah ona niye caldin diyemez. Derse Nisa 74'e gore yaptim der. Mesela sana niye Allah yolunda savasmadin diye soracak? Sen ne dyeceksin? ben karincayi bile incetemem de, bak bakalim ne olacak. Ben basina ne gelecekleri biliyorum, cunku Kuranda yaziyor, ama moralin bozulmasin diye soylemem. Bak TRde cami hocalari cikti, siz bu adama hirsiz diyemezsiniz dedi, cami hocasi Islama gore dogru soyluyor. Gordun mu bak nasil hirsizlik dinle yasallasiyor? Gordun mu nasil insanliga zarar veriyor.
Söylemeye çalıştığın şey insanların din üzerinden sömürülmesi meselesiyse o konuda haklısın. Bu özellikle bizim ülkemizde maalesef böyle.
Insanlar din ile somurulmuyor, insanlarin dini diger insanlara savas acmasini emrediyor. Bi imam seriatin oldugu bir ulkede cemaatten para toplayip, bu para ile kendine ev yaptirirsa bu din somurusu olur. Islamda bunun cezasi agirdir. Ayni imam o paralarla silah alip, kafirlerin ustune gidip, savas cikarirsa, Allah adina savasmis olur, din somurusu olmaz. TRdeki durumu insanlari Allah ile kandiriyorlar diye tanimlayabilirsin, din somurusu ile degil, cunku din somurusu yapmiyorlar, aksine islamin kurallarini uyguluyorlar.