Müslümanlar ISID için senin düşündüğün gibi düşünmüyorlar. Kaldı ki ISID siyasi bir konudur çeşitli ülkelerin oluşturduğu terör örgütüdür bunların müslümanlıkla alakası yoktur. Bunu çok iyi bildiğin halde ısrarla aynı şeyleri söylüyorsun.

Sana nasıl bir müslümanlık öğrettiler bilmiyorum ama bana öğretilen müslümanlıkta karıncayı bile incitmemem söylenirdi. Sıradan bir kimya kitabı bile okusak , sen ayrı özet çıkartırsın ben ayrı özet çıkartırım. Kısacası neyi nasıl yorumladığına bağlı.

Memleketi soyanlar bunlar çok başka konular. Söylemeye çalıştığın şey insanların din üzerinden sömürülmesi meselesiyse o konuda haklısın. Bu özellikle bizim ülkemizde maalesef böyle.

protos78 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

eee yuuuh... Islamda muslamanlara savasmalari onerilir. Bugun ISID Allah yolunda savasiyor, Zeus icin degil. Bugun memleketi soyanlar Allah yolunda soyuyor. Bunlarin nasil dinle alakasi yok, dinlerinde bu emredildigi icin yapiyorlar.

Sen kafanda islam yada bir diger din savasa sebep vermiyor diye bir dunya yaratmissin, bu gerceklerle uyusmuyor. Gecmiste araplarin te afganistan ortalarina kadar gidip turkleri katletmelerinin sebebi din. Bugun ISIDin millete eziyet etmesinin sebebi din. Bugun Suudi Arabistan ve diger ortadogu ulkelerinde insanlara zulm edilmesinin sebebi din.

Benim inancima gore zaten hicbir zaman sifir sorun politikasi yok. Ama daha az sorun var. Yani Japonyada tsunami uyuzunden 20K insan olmus, orada japonlar degil, muslumanlar olsa 2 milyon kisi olurdu. Cunku hicbir seyi ilim ile bilim ile yapmiyorlar.

Hee japonlar musluman degil diye ustlerine azap gelmis. Peki TRde deprem oldu, olenlerin buyuk kismi muslumandi, niye Allah muslumanlarin ustune azap gonderiyior Allah? Bak yukaridaki ayete gore bunlarin gazaba ugramamasi lazim, niye ugruyorlar.

Vicdan ayri sey, din ayri sey. Senin vicdanin her zaman dogruya seni yoneltir, dinin yoneltmez. Mesela ben onceden muslumandim, islamdan cikanin cezasi olumdur. Ben seriatla yonetilen bir ulkede olsam, aninda oldurulmem lazim. Mesela sende kanunu uygulayan kisisin. Islama gore beni oldurmen gerekiyor, Allah sana bunu emrediyor? Yapabilir misin?

Bence yapamazsin, cunku vicdanin buna izin vermez. Ama ISID militani gozunu kirpmadan yapar, cunku islamin kurallari bunu gerektirir. Anladin mi dinlerin nasil insanlara zulum ettiklerini?