VEGA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorduğum soruyla verdiğin cevaplar arasında bir alaka bulamadım. Müslümanlık insana hiçbirşey kaybettirmez kazandırır
Ortadoguda ufak bir seyahat ile neler kaybettirdigini gorebilirsin.

insanların bilmeden yaptıkları şeyler günah olarak işlenmez deftere.
Iyide burdakiler bilerek Allaha sirk kosuyor. Allaha sirk kosuyorsunuz diyorum, hala devam ediuyorlar.

Orası böyle şurası şöyle demeyle de bir yere varamayız. Neredeyse her mesajında kelle uçurma, işid, savaş, hastalık, ölüm kötü şeyler var diyorsun. Bunların bırak müslümanlığı dinlerle bile bir alakası yok ki.
eee yuuuh... Islamda muslamanlara savasmalari onerilir. Bugun ISID Allah yolunda savasiyor, Zeus icin degil. Bugun memleketi soyanlar Allah yolunda soyuyor. Bunlarin nasil dinle alakasi yok, dinlerinde bu emredildigi icin yapiyorlar.

Kim ister savaş olsun kelle uçsun hastalık olsun. Bunlar var diye gerçeklerden kaçamayız.
Insanlar savasmak istemez, ama masum insanlari dinleri savastirir. Ac kurani bak, siz savasmak istemiyorsunuz, ama ben size savasacaksiniz diye emrediyorum, sizin icin hayirlisi budur sekilde ayetler vardir. Islam zaten stratejisi geregi tum dunyayi fethedene kadar savasmak zorundadir, islamda diger insanlarla beraber guzel guzel yasayin diye bisey yoktur. Diger insanlari hakimiyetiniz altina alana kadar savasin der.

Sen kafanda islam yada bir diger din savasa sebep vermiyor diye bir dunya yaratmissin, bu gerceklerle uyusmuyor. Gecmiste araplarin te afganistan ortalarina kadar gidip turkleri katletmelerinin sebebi din. Bugun ISIDin millete eziyet etmesinin sebebi din. Bugun Suudi Arabistan ve diger ortadogu ulkelerinde insanlara zulm edilmesinin sebebi din.

Nasıl ki ölüm varsa ölümden sonra ki bir hayatta var. Japonyadan vs örnek veriyorsun benim inancıma sahip insanlar orada rahat diyorsun ama bir tsunami oldu 20bin kişi öldü milyarlarca dolar kayıplar oldu hangi teknolojileriyle bunu engelleyebilirler tanrı müdahale etmiyor diyorsun.
Benim inancima gore zaten hicbir zaman sifir sorun politikasi yok. Ama daha az sorun var. Yani Japonyada tsunami uyuzunden 20K insan olmus, orada japonlar degil, muslumanlar olsa 2 milyon kisi olurdu. Cunku hicbir seyi ilim ile bilim ile yapmiyorlar.

Buyur kanıt;

Allah’ın kullarından, dilediğine kendi fazlından (peygamberliği) indirmesini ‘kıskanarak ve hakka baş kaldırarak’ Allah’ın indirdiklerini tanımamakla, nefislerini ne kötü şeye karşılık sattılar. Böylelikle gazab üstüne gazaba uğradılar. Kafirler için alçaltıcı bir azab vardır.

(Bakara Suresi – 90)
Hee japonlar musluman degil diye ustlerine azap gelmis. Peki TRde deprem oldu, olenlerin buyuk kismi muslumandi, niye Allah muslumanlarin ustune azap gonderiyior Allah? Bak yukaridaki ayete gore bunlarin gazaba ugramamasi lazim, niye ugruyorlar.

Kimse 4*4 lük yaşayamaz bu bir gerçek zaten öyle olsa melek olurduk. Herşey kuranda zaten yazmaz vicdan bu yüzden vardır akıl bu yüzden vardır.
Vicdan ayri sey, din ayri sey. Senin vicdanin her zaman dogruya seni yoneltir, dinin yoneltmez. Mesela ben onceden muslumandim, islamdan cikanin cezasi olumdur. Ben seriatla yonetilen bir ulkede olsam, aninda oldurulmem lazim. Mesela sende kanunu uygulayan kisisin. Islama gore beni oldurmen gerekiyor, Allah sana bunu emrediyor? Yapabilir misin?

Bence yapamazsin, cunku vicdanin buna izin vermez. Ama ISID militani gozunu kirpmadan yapar, cunku islamin kurallari bunu gerektirir. Anladin mi dinlerin nasil insanlara zulum ettiklerini?